Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nubaustas žmogų sužalojęs ir žiauriai šunį nužudęs uteniškis

Už žmogaus sužalojimą ir žiaurų susidorojimą su gyvūnu 42 metų uteniškis P.P. nuteistas vienų metų aštuonių mėnesių laisvės atėmimu, bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams, nuteistasis įpareigotas atsiprašyti nukentėjusiojo, nurodyta pradėti dirbti ar užsiregistruoti darbo biržoje, be teismo sutikimo nekeisti darbo vietos, be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms, atlyginti 10 tūkstančių litų neturtinės žalos ir 2 280 litų gydymo išlaidų.
Teismo nuosprendis
Teismo nuosprendis / Photos.com nuotr.

Tokį sprendimą, išnagrinėjęs Utenos rajono apylinkės prokuratūros prokurorų perduotą nusikaltimų žmogaus sveikatai ir dorovei baudžiamąją bylą, priėmė rajono apylinkės teismas.

Pernai gegužės viduryje Utenos rajono Daugailių seniūnijos Taukelių kaime neblaivus P.P,. asmeninio konflikto metu smogęs kumščiu į veidą nukentėjusiajam, sužalojo dešinę akį. Žmogus, negalėjęs dėl sumušimo matyti dešiniąja akimi, buvo apakęs abiem, nes katarakta buvo aptraukusi kairiąją akį.

Pernai rudenį P.P. padarė dar vieną nusikalstamą veiką žiauriai pasielgęs su gyvūnu. Rugsėjo 28 d. Utenos rajono Leliūnų seniūnijos Antalgės kaimo vienos gyventojos ūkiniame pastate P.P. kankinamai žiauriai susidorojo šunimi.

Baudžiamojo kodekso 138 straipsnis tam, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo prarado nedidelę dalį profesinio ar bendro darbingumo arba ilgai sirgo, bet jam nebuvo šio kodekso 135 straipsnio 1 dalyje nurodytų padarinių, numato laisvės apribojimo, arešto arba laisvės atėmimo bausmę iki trejų metų.

Baudžiamojo kodekso 310 straipsnis tam, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, arba kankino gyvūną, numato tokias bausmes – viešuosius darbus, baudą,  areštą arba laisvės atėmimą iki vienų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius