Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteisti nepilnamečiai gamins namelius gyvūnams

Nuo lapkričio 9 dienos iki Šv. Kalėdų nuteisti nepilnamečiai gamina namelius beglobiams gyvūnams, siūdins kilimėlius ir rūbelius. Akcijos tikslas – ugdyti nepilnamečiams atsakomybės bei pareigos jausmą, kantrybę ir rūpestingumą, rašoma Kalėjimų departamento pranešime spaudai.
Benamis šunelis laukia šeimininkų.
Beglobiai gyvūnai sulauks nuteistų nepilnamečių pagalbos / J.Andriejauskaitės nuotr.

Organizuojamoje akcijoje kartu dalyvauja VšĮ Kauno mechanikos mokykla ir Gyvūnų globėjų asociacija. Kauno mechanikos mokyklos mokytojai padės nepilnamečiams gaminti namelius, o Gyvūnų globėjų asociacija parems mediena, porolonu ir kitomis medžiagomis. Be to, Gyvūnų globėjų asociacija pažadėjo atvežti ir parodyti gyvūnus – šios akcijos dalyvius, kuriems ir bus skirta pataisos namų auklėtinių pagalba.

Pasak Kauno  nepilnamečių tardymo izoliatoriaus – pataisos namų  direktoriaus Marko Tokarevo, auklėtiniai su nekantrumu laukė šios akcijos pradžios ir labai džiaugėsi galėdami dalyvauti ir padėti silpnesniems už save ir nekantriai laukia susitikimo su gyvūnais. Tikimasi, kad tokios akcijos padės vaikams ugdyti pareigingumą, skatins užuojautą silpnesniam ir  mažesniam už save, mažins agresiją, kurios apraiškos tampa gan dažnu reiškiniu mūsų visuomenėje.

Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorius – pataisos namai yra Nepilnamečių justicijos 2009-2013 programos dalyvis. Akcija „Sušildykime gyvūnus“ – viena iš šios programos priemonių.

2010 m. lapkričio 9 d. duomenimis,  Kauno  nepilnamečių tardymo izoliatoriaus – pataisos namuose yra 184 nuteisti ir suimti nepilnamečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius