Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžiečiai per vestuves surinktus pinigus paaukojo beglobiams gyvūnams

Liepos 26-ą dieną vestuves atšventę panevėžiečiai Dovydas Ir Justina Vasiliauskai šventės svečius nustebino netradiciniu prašymu. Pora svečių paprašė, kad šie nepirktų gėlių, o joms skirtus pinigus mestų į specialią aukų dėžutę. Surinktas lėšas jaunavedžiai paskyrė kilniam tikslui – parėmė Panevėžio gyvūnų globos draugijos keturkojus.
Panevėžio gyvūnų globos draugijoje
Panevėžio gyvūnų globos draugijoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.
Temos: 2 Gyvūnai Šuo

120 Panevėžio gyvūnų globos draugijoje gyvenančių šunų laukia ne tik naujų šeimininkų, bet ir lankytojų. Išvydę žmogų keturkojai nenustygsta vietoje ir net konkuruoja dėl dėmesio.

Draugijoje pirmadienį apsilankę ir aukų dėžutę su beveik tūkstančiu litų vadovei Rūtai Liberienei įteikę jaunavedžiai neslėpė emocijų ir tvirtino, kad idėja gėlėms skirtus pinigus kilo visai netikėtai.

Pagalvojome, kad gėlės – tik laikinas grožis, o paskui dar ir rūpestis

„Anksčiau ne kartą esame vežę maistą ar kitokių daiktų šunims, o dabar kilo kiek kitokia idėja. Ši mintis gimė mano žmonos galvoje. Ji prieš keletą metų internete perskaitė panašią istoriją ir pagalvojo, kad mes galėtume vestuvių šventės proga taip pat prisidėti prie gyvūnų gerovės. Pagalvojome, kad gėlės – tik laikinas grožis, o paskui dar ir rūpestis. Surinkę pinigus ir juos paaukoję bent jau žinosime, kad kažkas dabar gyvena geriau, sočiau. Gera tai žinoti“, – kalbėjo praėjusią savaitę vedęs Dovydas.

Tomo Markelevičiaus nuotr/Panevėžio gyvūnų globos draugijoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Dovydas ir Justina Vasiliauskai Panevėžio gyvūnų globos draugijoje

Pora sako, kad tokią idėją vestuvių svečiai vertino teigiamai, nors iš pradžių neslėpė nuostabos, kaip vestuvės vyks be gėlių. Kai kurie vestuvių svečiai, sužinoję apie tokį jaunavedžių gestą, net susigraudino.

Džiaugiuosi, kad pinigai nenukeliavo į gėlių salonus ir neturėjome papildomo vargo dėl gelių.

„Dėkoti už tai reikėtų svečiams. Pinigėliai yra jų, todėl sau pasilikti juos būtų nesąžininga. Visus pinigus atidavėme gyvūnų globos draugijai. Nesijaučiame padarę didelį darbą, nes pinigus paaukojo svečiai. Mūsų buvo tik idėja.

Džiaugiuosi, kad pinigai nenukeliavo į gėlių salonus ir neturėjome papildomo vargo dėl gelių. Kai jų yra daug, jos yra nebe puošmena, o vargas. Manau, kad mes šitaip sutaupėme ne tik laiko ir pastangų, bet dar ir padarėme gerą darbą“, – kalbėjo Justina.

Tomo Markelevičiaus nuotr/Panevėžio gyvūnų globos draugijoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Justina Vasiliauskienė

Jaunavedžių teigimu, finansinės paramos beglobiams keturkojams reikia kur kas labiau nei globos namuose augantiems vaikams.

„Gobos namuose gyvenantiems vaikams pinigų nereikia, jiems reikia meilės ir dėmėsio, tėčio ir mamos, o keturkojams reikia paprastų dalykų, maisto, šilto būsto. Tikiuosi, kad mes tokią akciją vestuvių proga Lietuvoje surengėme pirmi, bet ne paskutiniai, nes geri pavyzdžiai užkrečia daryti gerus darbus. Labai norime, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie tai, kad galima ir reikia aukoti beglobiams gyvūnams“, – sakė Justina Vasiliauskienė.

Tomo Markelevičiaus nuotr/Panevėžio gyvūnų globos draugijoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Auka Panevėžio gyvūnų globos draugijai

Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė sako, kad tokios paramos iš jaunavedžių įstaiga sulaukia pirmą kartą. Už paaukotus pinigus bus perkamas maistas, kurio 120 šunų pakaks maždaug mėnesiui.

Tikimės, kad toks gražus jaunavedžių gestas taps pavyzdžiu ir kitoms besituokiančioms poroms

„Kažkada viena moteris per savo gimtadienį paprašė svečių, kad jie vietoje gėlių paaukotų poinigų gyvūnams, bet tokio geranoriškumo iš jaunavedžių sulaukiame pirmą kartą. Kadangi mūsų niekas nefinansuoja ir gyvename tik iš aukų, mums svarbus kiekvienas litas. Nelengva išmaitinti tokią gvardiją gyvūnėlių. Tikimės, kad toks gražus jaunavedžių gestas taps pavyzdžiu ir kitoms besituokiančioms poroms“, – kalbėjo Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė.

Tomo Markelevičiaus nuotr/Panevėžio gyvūnų globos draugijoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Rūta Liberienė

Airijoje gyvenantys lietuviai taip pat augina keturkojį, kuris atklydo pas Justiną Vasiliauskienę  į darbą.

Šeimininkų neradusi pora kalytę priglaudė ir pavadino vardu Izi. Bailų šunį prisivilioti sekėsi nelengvai, tačiau galiausiai keturkojis apsiprato su naujaisiais globėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius