Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažeidėjus tranzitiniuose traukiniuose persekios tarnybiniai keturkojai

Policijos departamentas praneša Europos Sąjungos lėšomis, skirtomis stiprinti išorės sienų apsaugą, įsigijęs 11 tarnybinių šunų, kurie bus apmokyti ir galės ieškoti tvarkos pažeidėjų tranzitiniuose traukiniuose, t. y. jie bus išmokyti atlikti paiešką, persekioti ir sulaikyti asmenis.
Tarnybinis šuo ir kinologo įranga
Tarnybinis šuo ir kinologo įranga / Policijos departamento nuotr.

Iš Išorės sienų fondo programos lėšų taip pat įsigyta 11 voljerų, trys specialios šunų dresavimo įrangos rinkiniai ir 11 šunų priežiūros rinkinių. Įsigyta kinologų įranga palengvins ir pagerins kinologų darbą, suteiks galimybę tinkamai dresuoti ir parengti šunis darbui bei juos prižiūrėti, tvirtinama Policijos departamento pranešime spaudai.

Įsigyti tarnybiniai šunys ir kinologų įranga, kaip tikimasi, leis užtikrinti pareigūnų, dirbančių su Specialiąja tranzito schema, darbo efektyvumą, tikrinant tranzitu vykstančius keleivius ir jų transporto priemones (traukinius ir kelių transportą), persekiojant ir sulaikant asmenis bei ieškant narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

11 tarnybinių šunų ir kinologų įranga perduoti Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės ir Telšių policijos pareigūnams bei Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius