-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peiliu bedarbio taksą nudūrusiam panevėžiečiui skirta pusantro mėnesio arešto

Žiauriu elgesiu su gyvūnu kaltintam 31 metų panevėžiečiui Ž.K. paskirta valstybės kaltintojos prokurorės siūlyta 45 parų arešto bausmė.
Taksas
Taksas / atokatok/sxc.hu nuotr.

Panevėžietis bedarbis, su taksų veislės šuniuku ėjęs papietauti į labdaros valgyklą Katedros gatvėje ir sutikęs iš matymo pažįstamą vyrą  su peiliu rankoje, netikėtai išgirdo grasinimą, kad gali būti užmuštas.

Dar kartą tą patį vyrą jis vėliau pamatė alaus bare Jurgio Tilvyčio gatvėje, tačiau grasintojas, išgėręs alaus, netrukus išėjo. Išeidamas Ž.K. peiliu į galvą smogė prie tvoros pririštam ir šeimininko kantriai laukusiam taksui.

Šuns šeimininkas, išpuolęs laukan, pamatė sužalotą ir krauju paplūdusį augintinį. Automobiliu nuvežė sužalotą šunį į veterinarijos kliniką, tačiau augintinio išgelbėti nepavyko. Specialistų išvada patvirtino, kad mirtis šunį ištiko mirtis dėl peilio dūriu pažeistų smegenų.

Valstybinį kaltinimą palaikiusi Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokurorė Gailutė Vilkienė teigia, kad vis dažniau baudžiamosios atsakomybės sulaukia asmenys, kurie nepaiso visuomenės humaniškų nuostatų ir žiauriai elgiasi su savo ar svetimais gyvūnais.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad šioje jau teisme išnagrinėtoje baudžiamojoje byloje kaltinamasis buvo pagrįstai nuteistas už tai, kad  žiauriai pasielgė su pažįstamo asmens augintiniu – peiliu dūrė šuniui į kaklą, ir be jokios priežasties atėmė gyvūnui gyvybę.

Už žiaurų elgesį su gyvūnu, jeigu dėl to gyvūnas žuvo, buvo suluošintas arba kankinamas, baudžiama viešaisiais darbais, bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius