Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Penktos kojos“ kuriamoje prieglaudoje vietos atsiras ne tik gyvūnams

Gyvūnų globos organizacija „Penkta koja“ pradėjo savo prieglaudos įkūrimo darbus Linksmakalnyje, Kauno rajone.
Talka prie būsimos prieglaudos pastato
Talka prie būsimos prieglaudos pastato / „Penktos kojos“ nuotr.
Temos: 1 Linksmakalnis

Savaitgalį VšĮ „Penkta koja“ savanoriai susirinko į pirmąją talką Linksmakalnyje prie savo naujųjų patalpų. Daug metų nenaudojamo pastato aplinka priminė tankias džiungles, tačiau savanoriai ir didelis pagalbininkų būrys su jomis susitvarkė per pusdienį.

„Net patiems dalyviams buvo sunku patikėti, kad dirbant kartu taip greitai pavyks iš esmės pakeisti apleisto pastato išorės vaizdą. Darbo rezultatas, kurį matome, dar kartą parodo, kokie stiprūs esame ir kiek daug pasiekti galime būdami vieningi“, – džiaugėsi „Penktos kojos“ atstovas Paulius Boreika.

Ši talka, pasak gyvūnų globos organizacijos atstovų, tik maža visų planuojamų darbų pradžia. Jau artimiausiu metu prasidės pačio pastato remonto darbai.

„Mes įsigijome labai charizmatišką, dvarą primenantį pastatą. Nors pastato būklė tokia, kad jam prikelti reikės daug investicijų, bet esame jauni ir maksimalistai, turime daug draugų ir tai leidžia tikėti, kad labai greitai mes įgyvendinsim savo idėją“, – komentavo P.Boreika.

„Penktos kojos atstovai planuoja, kad investicijos į prieglaudos ir dienos centro įsteigimą sieks apie 250 000 litų. Visa organizacijos veikla yra finansuojama fizinių ir juridinių asmenų parama ir akcininkų įnašais.

„Mes norime sukurti vietą, į kurią būtų malonu atvykti kiekvienam. Tai nebus tiesiog prieglauda, tai bus žmonių, kuriems rūpi gyvūnai, susitikimo ir bendravimo vieta. Tai bus galimybė vaikams, jaunimui ateiti ir tiesiog pabūti, padėti, o gal paruošti pamokas ar pažiūrėti filmą“, – mintimis dalijosi P.Boreika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius