Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjoje šiukšlių maiše rasta nukankinta kalytė atrado naujus namus Arizonoje

Sunkiai sužalota kalytė, kuri buvo surasta šiukšlių maiše greta vienos mėsos turgavietės Pietų Korėjoje, gavo kojų protezus ir iškeliavo gyventi į kitą Žemės rutulio pusę – Arizonos valstiją, JAV.
Pietų Korėjoje šiukšlių maiše rasta nukankinta kalytė Chi Chi atrado naujus namus Arizonoje.
Pietų Korėjoje šiukšlių maiše rasta nukankinta kalytė Chi Chi atrado naujus namus Arizonoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša užsienio žiniasklaida, auksaspalvio retriverio mišrūnė Chi Chi praėjusį savaitgalį pasiekė savo naujus namus Finikso mieste. Prieš tai dvejų metų amžiaus kalytė du mėnesius praleido vienoje Seulo veterinarijos klinikoje, sveikdama po sunkių sužalojimų ir mokydamasi iš naujo vaikščioti su visų keturių kojų protezais. Dabar Chi Chi gyvena su Richardu ir Elizabeth Howellais bei jų 12 metų dukra Megan.

„Ji gali bėgioti, gali vaikščioti, gali daryti beveik viską, ką sugeba bet kuris šuo, išskyrus tai, kad ji negali lipti laiptais“, – sakė jaunoji Megan.

Chi Chi gydymu ir perkraustymu į Ameriką pasirūpino Los Andžele įsikūrusi gyvūnų globos organizacija ARME. Jos vadovės Shannon Keith nuomone, Chi Chi buvo skirta maistui. Korėjoje šuniena yra laikoma tradiciniu delikatesu ir tik visai neseniai šunys pradėjo populiarėti kaip naminiai augintiniai.

Chi Chi buvo rasta viela surištomis kojomis. Viela buvo taip stipriai užveržta, kad kraupiai sužalojo visas galūnes – net matėsi nelaimingo gyvūno sausgyslės ir kaulai. Veterinarai, pas kuriuos kalytę nugabeno ją radę vietos gyvūnų gelbėtojai, nusprendė, kad būtina amputuoti visas sužalotas kojas, nes antraip kalytė neišgyvens.

VIDEO: Kalytės Chi Chi istorija

Po amputacijos Chi Chi buvo pagaminti visų keturių kojų protezai.

ARME paskelbė Chi Chi radimo ir gydymo istoriją „YouTube“ ir „Facebook“ tinkluose. Taip apie ją sužinojo Howellų šeima. Iš pradžių Howellai planavo tik paremti Chi Chi gydymą pinigais, tačiau vėliau apsisprendė duoti jai daugiau – naujus namus.

Howellų šeima augina kitus tris šunis. Richardas Howellas mano, kad tokią tragediją išgyvenusi kalytė gali tapti puikiu terapijos šunimi.

„Galbūt ji galėtų padrąsinti žmones, kurie irgi ištvėrė amputacijas – karius ar vaikus. Norime, kad ji padėtų žmonėms keisti savo gyvenimus į gerąją pusę. Jeigu mums tai pavyktų, padarytume kažką pozityvaus šiame pasaulyje“, – sakė. R.Howellas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius