Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaktuku mėgintas užmušti šuo Baksas kovoja už savo gyvybę

Lietuvą sukrėtusio dar vieno barbariško nusikaltimo auka – šuo Baksas – iš visų jėgų kabinasi į gyvenimą. Tiesa, ar jam pavyks pasveikti, veterinarai kol kas nesiryžta drąsiai prognozuoti.
Baksas nelinkęs pasiduoti
Baksas nelinkęs pasiduoti / „Penktos kojos“ nuotr.

Kaip jau pranešėme, Baksą ketvirtadienio vakarą savo namuose, pačiame Kaišiadorių centre, pamėgino užmušti jo paties šeimininkas. Gyvūnui ant galvos buvo užmaukšlintas maišas, o po to per šuns galvą daužyta plaktuku.

Penktos kojos nuotr./Bakso galvos Rentgeno nuotrauka
„Penktos kojos“ nuotr./Bakso galvos Rentgeno nuotrauka

Egzekuciją nutraukė žudomo šuns kauksmo neiškentusių kaimynų iškviesti policininkai. Pasak tų pačių kaimynų, ūmiu būdu pasižymintis vyras anksčiau smurtaudavo prieš savo artimuosius, o dabar savo pyktį nukreipė prieš vieną iš dviejų augintų šunų.

Pats įtariamasis nusikaltimo metu buvo neblaivus ir vėliau pareigūnams aiškino, neva šuo jį puolęs, todėl jis augintinį ir trankęs plaktuku per galvą. Tačiau, pasak mačiusiųjų šunį, gyvūnas nerodo nė mažiausios agresijos.

Bakso šeimininkas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, o sunkiai sužalotą šunį savo globon paėmė į įvykio vietą atskubėję visuomeninės gyvūnų globos organizacijos „Penkta koja“ savanoriai. Kaip sakė „Penktos kojos“ vadovė Agnė Volockytė, rotveilerio mišrūnui Baksui – maždaug dveji ar treji metai. Jam sutrupinti kaukolės kaulai.

Tikimasi, kad jaunas organizmas pajėgus susidoroti net ir su tokia baisia trauma ir kad sutraiškyti kaulai patys pradės suaugti.Penktadienį veterinarai apžiūrėjo sužalotą gyvūną, buvo padaryta jo galvos Rentgeno nuotrauka ir nuspręsta kol kas nedaryti operacijos. Pirma, dėl to, kad gyvūnas kol kas yra labai nusilpęs, o antra, dėl to, kad kaulai pernelyg smarkiai sutrupinti, jų nepavyks sukabinti į visumą chirurginėmis priemonėmis.

Šeštadienį Baksas vėl bus vežamas pas veterinarus, kad šie įvertintų, kaip kinta šuns būklė, ir priimtų naujus sprendimus Tikimasi, kad jaunas organizmas pajėgus susidoroti net ir su tokia baisia trauma ir kad sutraiškyti kaulai patys pradės suaugti.

Pasak A.Volockytės, net ir taip sužalotas Baksas pats vaikšto, laka vandenį, šiek tiek ėdė. Iš pradžių jis nieko nematė, nes nuo sumušimų akys buvo užspaustos ištinimų. Penktadienį vakarop akys jau šiek tiek atsivėrė.

Penktos kojos nuotr./`eimininko sužalotas auo Baksas
„Penktos kojos“ nuotr./Šeimininko sužalotas šuo Baksas

Savame socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „Penkta koja“ prašo paramos Bakso gydymui ir skelbia savo rekvizitus:

VšĮ „Penkta koja“,
LT49 7300 0101 0620 6608 („Swedbank“) arba
LT10 7044 0600 0766 9611 (SEB).
Įmokos paskirtis: Parama.

Savanoriškoji gyvūnų globos organizacija „Penkta koja“ įsikūrusi Kaune, tačiau savo veiklą aktyviai vykdo įvairiuose Lietuvos miestuose ir rajonuose. Šiuo metu organizacija globoja apie 70 įvairaus likimo šunų, kuriems ieško naujų patikimų šeimininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius