Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija nustatė šunį nuo tilto numetusio įtariamojo tapatybę. Jis ieškomas (atnaujinta 23.17 val.)

Policijai pavyko nustatyti tapatybę jaunuolio, kuris nuo tilto numetė šunį. Kai 15min.lt paviešino šį įvykį, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą ir ieško įtariamojo.
Kadras iš šokiruojančios vaizdo medžiagos
Kadras iš šokiruojančios vaizdo medžiagos / interneto nuotr.

Pirmadienį 15min.lt skaitytojai pranešė apie svetainėje ctv.lt publikuojamą kraupų vaizdo įrašą, kuriame sužvėrėję jaunuoliai įamžino savo nusikaltimą. Filmuotoje medžiagoje matosi, kaip nuo tilto numetamas ir mirtinai sužalojamas šuo.

Šokiruojančią vaizdo medžiagą pirmadienį svetainėje ctv.lt paskelbė Narkata vardu pasivadinęs vartotojas. Paaiškinime prie įrašo Narkata rašo: „Seip gaila buvo ziuret ir filmuoti,bet cia jie sugalvojo, Tas suniukas ispjove tam kaimeli kokias ~25 vistas.“

Įraše matyti, kaip vienas mėlyna striuke apsirengęs vaikinas eina ant tilto, po pažastimi laikydamas vidutinio dydžio neveislinį šunelį. Jį telefonu filmuoja vienas gerokai jaunesnis paauglys. Dar vienas filmuotojas, kurio įrašas ir buvo paskelbtas internete, lieka už kadro.

Iš jaunuolių pašnekesio matyti, jog jie supranta vykdą nusikaltimą, ir nenori, kad egzekuciją pamatytų pravažiuojančių automobilių vairuotojai. „Atsargiai, mašina iš priekio, greičiau leisk“, – perspėja vienas. „Palauk, iš ten irgi“, – jam atitaria egzekucijos vykdytojas mėlyna striuke. Egzekucija atidedama kelioms sekundėms. Pravažiavus automobiliams mėlynasis džiugiu balsu „anonsuoja“ būsimą reginį: „Čia bus filmas, kaip moka šunys skraidyt.“

Pravažiavus dar vienam automobiliui mėlynasis skubiai apsižvalgo, o vienas filmuotojas paragina: „Viskas, mesk!“ Pasigirdus šūksniui „Einaaaa!“ ir jaunuoliams kikenant vargšas šunelis metamas žemyn nuo keliolikos metrų tilto ant kieto žvyrkelio. Žnektelėjęs ant žemės mirtinai sužalotas šuo kelis kartus gailiai sukaukia ir dar vizgina uodega, o vienas iš egzekucijos dalyvių „priekaištauja“ šuniui: „Tai ko tu neskridai? Ko neskridaaai?“

Policija nustatė įtariamąjį

Šis vaizdo įrašas sukrėtė skaitytojus. Kai kurie atpažino nufilmuotą jaunuolį ir redakcijai atsiuntė jo duomenis.

Antradienį vaizdo įrašas iš svetainės buvo dingęs. Vis dėlto policija nustatė, kad šuo nuo tilto buvo numestas Kauno rajone, Vilkijos apylinkėse. Todėl Vilkijos policijos nuovadoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Policija nustatė ir įtariamąjį – Jurbarko rajono Seredžiaus gyventoją S.D. (gim. 1987 m.). Tačiau jo namuose pareigūnai nerado.

Žinoma, kad įtariamojo už kitas nusikalstamas veikas nuo spalio 1 dienos taip pat ieško Tauragės apskrities VPK.

Policijos departamentas išplatino pranešimą, kuriame dėkoja 15min.lt ir skaitytojams, kurie neliko abejingi.

„Policijos pareigūnai dėkoja naujienų portalui 15min.lt ir pilietiškiems bei neabejingiems šalies gyventojams už suteiktą informaciją ir kviečia visus būti dar aktyvesnius. Pastebėję pažeidimus dėl neteisėtai vykdomos veiklos,  nedelsdami informuokite policiją“, – rašoma Policijos departamento pranešime.

O redakcija prašo skaitytojų, pastebėjusį įtariamąjį, apie jį pranešti pareigūnams bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šunelis liko gyvas (papildyta 23.17 val.)

Paaiškėjo, kad žvėrišką egzekuciją patyręs šunelis liko gyvas. Kaip antradienį informavo gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“, nelaimėlį jai perdavė Kauno rajono Vilkijos policijos nuovados pareigūnai.

„Šuniukui suteikta pirmoji pagalba, nustatyti daugybiniai kaulų lūžiai“, – praneša „Nuaras“. Tvirtinama, kad šunelis, nepaisant patirtų traumų, turėtų išgyventi.

Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos Nuaras nuotr./Nuo tilto numestas aunelis pateko į gyvūnų globėjų rankas.
Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ nuotr./Nuo tilto numestas šunelis pateko į gyvūnų globėjų rankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius