Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda laukinių gyvūnų vakcinacijos nuo pasiutligės rudeninis etapas

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad spalio 29 dieną pradėtas laukinių gyvūnų oralinės vakcinacijos nuo pasiutligės rudeninis etapas.
Miškas
Miškas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Jaukai su vakcina bus mėtomi iš lėktuvų visoje Lietuvos teritorijoje. Akcija pradedama nuo vakarinio Lietuvos pakraščio – Klaipėdos. Esant palankioms oro sąlygoms, rudeninį etapą planuojama baigti gruodžio pradžioje.

Pastaraisiais metais Lietuvoje pasiutligės situacija stabilizavosi – pernai nustatyti 33 pasiutligės atvejai. Nuo šių metų pradžios užregistruoti 9 šios pavojingos ligos atvejai (pernai per tą patį laikotarpį – 14). Du trečdaliai (6) pasiutligės atvejų šiais metais nustatyti laukinių gyvūnų populiacijoje Ignalinos rajone, pasienyje su kaimynine Baltarusija.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įspėja gyventojus, kad radus jaukus su pasiutligės vakcina, jų negalima liesti. Apie tai reikėtų nedelsiant pranešti teritorinėms valstybinėms maisto ir veterinarijos tarnyboms arba visą parą veikiančia nemokama telefono linija 8 800 40403.

Naminiams gyvūnams šie jaukai su vakcina nepavojingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius