Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prišalusias gulbes Kaune gelbėjo narai

Penktadienio popietę Kaune gyventojai pranešė apie Nemune prišalusias gulbes. Paukščiai prišalo maždaug 10 metrų nuo kranto.
Gulbės ir antys žiema Nemune
Gulbės ir antys žiema Nemune / Aliaus Koroliovo nuotr.

Į Mažeikių gatvę atvykę Gyvūnų globėjų asociacijos (GGA) darbuotojai pamatė, kad vienam paukščiui padėti negalės, todėl teko kreiptis pagalbos į narus, nes gulbės prišalo tolokai nuo kranto.

„Išgelbėjome keturias gulbes ir vieną antį. Dėl vieno paukščio negalėjome nieko padaryti, teko kviesti narus. Juos kvietėme pirmą kartą šiemet“, – 15min.lt sakė GGA darbuotoja Lolita Grėblikienė.

Ji stebisi, kad paukščiai prišalo, nes dar nėra labai didelio šalčio. Specialistų teigimu, gulbės, antys, išlipusios iš vandens, prišąla kai temperatūra siekia apie minus 25 laipsnius. „Galbūt šaltis kitoks? Būdami prie upės sustirome, nors didelio šalčio nėra“, – stebėjosi L.Grėblikienė, skubanti reaguoti į kitą pranešimą – ties prekybos ir pramogų centru „Akropolis“ pastebėta, kaip spėjama, kaklą susižeidusi gulbė.

Į šiltus kraštus neišskridęs paukščiai yra maitinami tradicinėse šėryklose, prie neužšąlančio vandens – Žemuosiuose Šančiuose, prie Kauno hidroelektrinės, A.Smetonos alėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius