Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 22 /14:26

Radžio gerbėjos šuo – kiemo katinų siaubas

Viename Vilniaus Kalvarijų gatvės name gyvenantys žmonės sunerimę dėl savo pačių ir savo gyvūnų saugumo. Jų teigimu, šiame name gyvenanti Radžio gerbėja Raisa Šarkienė vedžioja šunį be antsnukio ir nuo jo nukentėjo jau ne vienas šio kiemo gyvūnas bei jo šeimininkas.
Gyvūną nudraskyta nugara, kraujuojantį pavyko surasti, šiuo metu jis gydomas, bet jo būklė labai sunki.
Gyvūną nudraskyta nugara ir kraujuojantį pavyko surasti, šiuo metu jis gydomas, bet jo būklė labai sunki. / Globėjos nuotr.

Šiame name gyvenanti Halina Navdynska globoja sunkiai sužalotą kačiuką, kurį, moters teigimu, apkandžiojo be antsnukio vedžiojamas šuo. Jo šeimininkė ir yra ištikima dainininko Radžio gerbėja R.Šarkienė.

Gyvūnu rūpinasi veterinarai

Neapsikentusi tokio moters elgesio H.Navdynska teigė parašiusi skundą policijai ir Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui, prašydama nubausti R.Šarkienę dėl agresyvaus šuns vedžiojimo be antsnukio, nes jis esą puola praeivius ir jų augintinius.

„Užkasėme čia jau turbūt penkis katinus, o sužalotų yra dar daugiau. Pernai vieną vežiojau pas veterinarus. Puola tas šuo nuolat ir žmones, keliems yra įkandęs. Ji be antsnukio tą šunį vedžioja ir jo nesuvaldo“, – 15min.lt pasakojo H.Navdynska.

Moters kantrybės taurę perpildė įvykis kieme, kai ji iš kaimynų sužinojo apie tai, kad šuo užpuolė mažą kačiuką. Gyvūną nudraskyta nugara, kraujuojantį pavyko surasti, šiuo metu jis gydomas, bet jo būklė labai sunki.

„Ji, matyt, savo šunį ant katinų specialiai siundo! Kai jos sūnus išveda šunį pasivaikščioti, tai ne vienas kaimynas matė, kaip tyčia siundo ant kačių. Raisa nemėgsta katinų, tik šunis, todėl taip ir yra“, – skundėsi moteris.

Prašo nubausti

Neapsikentusi tokio kaimynės elgesio H.Navdynska prikalbino kelis kaimynus pasirašyti skundą, kurį ketina įteikti viešosios tvarkos sergėtojams. „Aš tenoriu, kad ją griežtai nubaustų ir ji savo agresyviam šuniui uždėtų antsnukį. Turiu pripažinti, kad po šuns išpuolių ji tą antsnukį deda, tačiau tik labai trumpam. Paskui vėl šuo vaikšto be antsnukio ir puldinėja žmones bei kitus gyvūnus“, – aiškino R.Šarkienės kaimynė.

Šiais įvykiais pasipiktinimo neslėpė ir Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus pirmininkė Danutė Navickienė. „Man protu nesuvokiami tokie dalykai. Aš bausčiau sunkiai, greitai, bet jeigu žmonės tylės, ta moteris liks nenubausta“, – sakė D.Navickienė.

Gyvūnų įsigijimo, laikymo, veisimo, dresavimo, gabenimo ir prekybos jais taisyklių bei atskirų rūšių gyvūnų registravimo gyvenamosiose vietovėse taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą iki 200 litų.

„Aš juk Radžio gerbėja!“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Raisa Šarkienė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Raisa Šarkienė

Tačiau pati R.Šarkienė bet kokius kaltinimus paneigė. Anot jos, tai tėra tušti moters, nemėgstančios šunų ir kaimynų, kurie savo augintinius vedžiojo po jos langais, paistalai. „Perduokit tai kaimynei, kad jeigu ji nenusiramins, aš ją paduosiu į teismą. Aš gi esu Radžio gerbėja! Tai visa istorija ir yra dėl to. Kitų istorijų ir būti negali“, – teigė moteris.

Išgarsėjusi tuo, kad dainininkui Vytautui Juozapaičiui parašė grasinimų kupiną trumpąją žinutę ir už tai buvo nuteista, R.Šarkienė įsitikinusi – jeigu ji nebūtų garsi ir rodoma per televiziją, konfliktų greičiausiai net nebūtų buvę.

„Aš nekreipiu dėmesio. Tuo labiau mane rodo per televiziją, tai dar ne vieną skundą galite dėl manęs gauti, dar ką nors parašys. Bet man vienodai šviečia. Vedžiojame mes šunis su antsnukiais, ne vieną turime. Ta kaimynė vieno mano šuns nekenčia ir viskas“, – tikino Radžio gerbėja.

Anot R.Šarkienės, kaimynė vieną dieną bandė jos šunį pamazgomis apipilti. „Dievulis tai moteriai ir taip jau baudą davė, ji ligonė, tai ką jau čia kalbėti“, – pokalbį pabaigė R.Šarkienė.

Sužalotas katinukas gyja (papildyta 14.26 val.)

Kaip sakė žiauriai sužalotą katinuką slauganti H.Navdynska, jam nuplėšta oda nuo dalies nugaros, pilvo ir vienos užpakalinės kojytės. Katinėlis turėjo kentėti didžiulius skausmus, moteris jį tik prabėgus kelioms dienoms po užpuolimo rado besislapstantį rūsyje, visą aplipusį skruzdėlėmis.

Šuns sužaloto katino būklė yra labai sunki.
Šuns sužaloto katino būklė yra labai sunki.

Nelaimėlį apžiūrėjęs veterinaras tvirtino, jog taip stipriai suplėšyto katino jau seniai nematęs ir stebėjosi, kad jis dar gyvas. Dabar katinėlis nuolat vežiojamas pas gydytoją. Jam leidžiami vaistai, sutvarkyta baisioji žaizda.

Žaizdos pradėjo granuliuotis – tai reiškia, kad jos gyja. Tik laiko, kol užgis visiškai, reikės daug. Katinukas šlubuoja ir vis bando laižytis, tada vėl pradeda plūsti kraujas iš žaizdos. Tuomet globėja tepa žaizdą specialiu tepalu ir stabdo kraujavimą tvarsčiais.

Katinėlio gydymas atsieina nemažus pinigus, todėl LGGD Vilniaus skyrius kviečia neabejingus žmones paremti finansiškai jo globėją. Net ir visai nedidelę sumą pinigų galima pervesti į LGGD Vilniaus skyriaus sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodant „Šuns sudraskyto katinuko iš Kalvarijų gatvės gydymui“ (sąskaitą ir kitus rekvizitus rasite čia). Visos šiam tikslui suaukotos lėšos bus perduotos katinėlio globėjai H.Navdynskai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius