-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Riaušininkas šuo – keturkojis, kuris dalyvauja visose protesto akcijose (nuotraukos, video)

Jis vadinamas graikų riaušininku šunimi, šunimi maištininku arba šunimi protestuotoju ir pažįstamas jau visame pasaulyje. Šis rudaplaukis riestauodegis mišrūnas jau dvejus metus dalyvauja visose protesto akcijose Graikijos sostinėje Atėnuose ir nuolat patenka į fotoreporterių objektyvus protestuotojams taikiai žygiuojant gatvėmis ar susiremiant su policininkais.
Riaušės prie parlamento pastato 2010 m. gegužės 5 d.
Riaušės prie Graikijos parlamento pastato 2010 m. gegužės 5 d. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prie šio šuns garbei socialiniame tinkle „Facebook“ sukurto puslapio jau prisidėjo daugiau nei 25 tūkst. gerbėjų. Šuniui riaušininku kuriami tinklaraščiai. Šunį riaušininką pastebėjo tokie dienraščiai kaip „The New York Post“ ir „Guardian“. Jam pagerbti kuriamos dainos (žr. vaizdo medžiagą po straipsniu).

Tačiau, kaip rašo examiner.com, tikra šio šuns tapatybė ir istorija lieka mįslinga. Sprendžiant iš mėlyno antkaklio, kuris užsegtas jam ant kaklo, šuo yra benamis, tačiau jį yra paskiepiję savanoriai gyvūnų globėjai (pagal vietos taisykles paskiepytiems benamiams šunims užsegamas mėlynas antkaklis, o kalytėms – raudonas).

Atėnų protesto simboliu tapęs šuo iš tiesų gali būti du labai vienas į kitą panašūs keturkojai. Pirmoji šuns maištininko reinkarnacija laikomas Kanellas, kuris aktyviai dalyvavo 2008-ųjų riaušėse Graikijoje. Kai kurie graikai teigia, kad Kanellas nuo senatvės mirė tais pačiais metais, o paskutinėmis gyvenimo dienomis sunkiai kentėjo nuo artrito.

Naujasis Kanellas, vardu Thodoris arba Loukas, perėmė simbolio vaidmenį netrukus po savo pirmtako mirties. Manoma, kad Loukas yra pirmojo Kanello vaikas.

Ramiais Atėnų socialinio gyvenimo tarpsniais šuo protestuotojas yra ramus ir draugiškas padaras. Jis mėgaujasi gana sočiu gyvenimu, kadangi jį globoja ir maitina Atėnų koledžo studentai. Tačiau vos tik mieste ima kilti socialinė įtampa ir prasideda protestai, šuo irgi virsta maištininku.

Šį mėnesį, kai Atėnuose kilo didžiulis gyventojų nepasitenkinimas valdžios paskelbtais bankrutuojančios šalies taupymo planais, vėl išmušė šuns riaušininko valanda. Kanellas, Thodoris ar Loukas, nesvarbu, koks būtų tikrasis šio šuns vardas, jau tapo visame pasaulyje atpažįstamu pilietinio pasipriešinimo ir kovos už laisvę simboliu.

Visas šuns riaušininko nuotraukas galite pasižiūrėti čia.

VIDEO: Kanellos A song for Kanellos, the riot dog Τραγούδι για σ. Κανέλο

VIDEO: Kanellos riot dog Ο σ. Κανέλος περνάει καλά kanellos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius