Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus beglobius gyvūnus sterilizavę Rumunijos veterinarai išvyksta, bet jų darbą perims lietuviai

Vilniuje baigiamas pirmasis programos „Pagauk – sterilizuok – paleisk“ etapas. Jo metu sterilizuota beveik 300 gyvūnų, daugiausia – kačių. Gana sunkiai prasiskynęs kelią projektas, atrodo, įsivažiuoja – išvažiavus rumunų veterinarams jų darbą ketina dirbti patys lietuviai.
Anot dr. A.Tomescu, labai svarbu, kad žmonės supranta, kad būtina sterilizuoti gyvūnus užuot jiems taikius eutanaziją.
Anot dr. Ancos Tomescu, labai svarbu, kad žmonės supranta, jog būtina sterilizuoti gyvūnus, užuot jiems taikius eutanaziją. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Austrijoje įsteigto tarptautinio gyvūnų apsaugos fondo „Vier Pfoten“ (vok. – keturios letenėlės) veterinarai iš Rumunijos ne tik sterilizavo beglobius ir vyresnio amžiaus vilniečių auginamus keturkojus, bet ir gydė juos nuo parazitų, skiepijo nuo pasiutligės.

Anot dr. Ancos Tomescu, tai itin svarbus projektas, įgyvendintas ne tik Vilniuje, bet ir Klaipėdoje. „Labai svarbu, kad žmonės supranta šio projekto reikšmę, jog būtina sterilizuoti gyvūnus, užuot jiems taikius eutanaziją“, – sakė A.Tomescu.

Sumažintų ir savivaldybės išlaidas

Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus pirmininkė Danutė Navickienė teigė, kad projektas bus tęsiamas ir rumunams išvažiavus, to imsis sostinės veterinarai, kurie taip pat sterilizuos ir paleis gyvūnus į laisvę.

„Rumunai žada grįžti po Velykų ir mes ketiname nenutraukti to projekto. Siekiame pasakyti vilniečiams, kad yra humaniškas kelias mažinti beglobių gyvūnų skaičių, kuris duoda ilgalaikių rezultatų. Tuo pačiu juk sumažinsime ir savivaldybės išlaidas, kurias ji priversta kasmet skirti tų gyvūnų gaudymui ir naikinimui“, – sakė D.Navickienė.

Gyvūnų globėjai tvirtina norintys sostinės savivaldybės pareigūnams įrodyti, kad toks projektas yra išties naudingas. Galbūt tai supratusi savivaldybė labiau prisidėtų prie projekto įgyvendinimo. „Gal galėtų pasirūpinti Rumunijos veterinarų apgyvendinimu ir maitinimu. Dabar savivaldybė įsipareigojo nežudyti gyvūnų, suteikė transportą, taip pat išveš medicinines atliekas. Bet svarbiausia buvo savivaldybės geranoriškumas, kad vis dėlto ji sutiko pasirašyti tą sutartį. Tai didelis žingsnis į priekį“, – tikino D.Navickienė.

Paklaustas, ar gali savivaldybė prisiimti ateityje didesnius įsipareigojimus, Vilniaus miesto savivaldybės Teritorijų tvarkymo poskyrio vyriausiasis specialistas Saulius Valickas tikino negalintis to pažadėti. Esą sutartyje numatyta projektą vykdyti penkerius metus, tačiau kasmet sutartis turi būti pasirašoma vis iš naujo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius