Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje sužvėrėjusios varnos puola vaikų darželius, yra sužeistų vaikų

Rusijoje, Čeliabinsko srityje, šią savaitę varnos keletą kartų užpuolė vaikų darželių auklėtinius ir suaugusius žmones.
Jaunųjų gamtininkų centro įnamiai
Jaunųjų gamtininkų centro įnamiai / Baltijos TV nuotr.

Vienas tokių incidentų įvyko gegužės 23 d. Miasės mieste, praneša newsru.com. Ten vieno vaikų darželio teritorijoje varnos susisuko lizdą, iš kurio iškrito varniukas.

Varniukas nenukentėjo, bet pats negalėjo sugrįžti į lizdą. Jo gimdytojai pametė protą ir ėmė atakuoti visus, kurie vaikščiojo netoliese.


Išsigandę vaikų darželio darbuotojai iškvietė gelbėtojus, praneša agentūra „Ural-press-inform“.

Varniukas nenukentėjo, bet pats negalėjo sugrįžti į lizdą. Jo gimdytojai pametė protą ir ėmė atakuoti visus, kurie vaikščiojo netoliese.


Vienas gelbėtojas paėmė varniuką į rankas ir, demonstratyviai jį rodydamas varnoms, ėmė nešti jį link išėjimo.

Kurį laiką paukščiai skraidžiojo aplink vyrą, garsiai krankė, bet vėliau viena varna staigiai atakavo iš už nugaros ir snapu kirto jam į pakaušį.

Gelbėtojas rimtesnių sužalojimų išvengė ir išnešė varniuką iš vaikų darželio teritorijos.

Tuo pačiu metu Zlatoustės mieste būrys varnų atakavo vaikų darželį nr.4, taikydamiesi kirsti vaikams į akis, pranešė miesto portalas „Zlatoust 74“.

Persigandusios auklėtojos iškvietė gelbėtojus, kurie nukėlė varnų lizdus iš medžių, augančių vaikų darželio teritorijoje.

Gelbėtojai vaikų darželio sargui griežtai nurodė, kad varnų jokiu būdu negalima šerti.

„Dabar varnos peri, todėl jos agresyvios ir puola vaikus“, – sakė Zlatoustės gelbėtojų būrio vadovas Jurijus Kokšarovas. Jo teigimu, ypač daug tokių užpuolimų šiemet būta netoli darželio nr. 4.

Ten didžiulis varnų būrys susisuko lizdus ant netoli esančio nebaigto statyti daugiaaukščio stogo.

Sovietų Sąjungos laikais medžiotojams buvo leista šaudyti varnas. Dabar jas šaudyti uždrausta. „Be varnų irgi negalima, jos sanitarės, naikina žiurkes ir peles“, – sakė J.Kokšarovas.

Gelbėtojai įspėja, jog jei iš lizdo iškrenta varniukas, jo ginti sulekia ne tik tėvai, bet ir visos kitos šalia esančios varnos, kurios tuomet elgiasi itin agresyviai.

Žmonėms patariama nesiartinti prie varnų lizdų ir neliesti iškritusių varniukų. Gelbėtojai taip pat įspėja nepalikti atviruose balkonuose ar kiemuose be priežiūros miegančių mažylių, kuriuos taip pat gali užpulti įsiutusios varnos.

Specialistai teigia, kad varnos yra protingi ir įžūlūs paukščiai, kurių reakcija labai greita, o atmintis – puiki: žmogų, kuris sudrumstė varnų ramybę, paukščių gauja prisimena labai ilgai.

VIDEO: Varnos puola gelbėtoją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius