Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rusijos Baikalo ežero pakrantėse rasta 141 ruonio gaišena

Rusijos Irkutsko regiono valdžia aiškinasi, dėl ko nugaišo 141 ruonis, kurių gaišenos buvo išplautos į giliausio pasaulyje gėlavandenio ežero krantą.
Ruoniai
Ruoniai / Photos.com

Irkutsko regioninės valdžios pareiškime sakoma, kad nuo praėjusio savaitgalio Baikalo ežero pakrantėse buvo rasta daugybė negyvų baikalinių ruonių, dar vadinamų nerpomis. Pareigūnai atmeta galimo ligos protrūkio galimybę ir sako, kad iš laboratoriniams tyrimams paimtų mėginių gyvūnų mirties priežasties nustatyti nepavyko.

Visos nugaišusios nerpos buvo subrendusios ir gerai įmitusios. Iš jų 80 proc. buvo vaikingos patelės.

Pirmi nugaišę baikaliniai ruoniai buvo aptikti smėlėtoje nerijoje prie Naujojo Enchaluko gyvenvietės Buriatijoje ir palei Baikalo geležinkelio aplinkkelį tarp Baikalsko uosto ir Kultuko gyvenvietės Irkutsko srityje.

Gamtos apsaugos prokuratūros duomenimis, šie gyvūnai nugaišo vandenyje, o bangos išmetė gaišenas į krantą. Visi jie nugaišo ne vienu metu, o veikiausiai per dvi paras.

Remiantis Rusijos federalinė veterinarinės ir sanitarinės priežiūros tarnybos pirminiais duomenimis, gyvūnai nugaišo dėl neaiškių priežasčių sustojums jų širdims.

Baikalinių ruonių populiaciją sudaro maždaug 130 tūkstančių individų.

Maždaug už 2,6 tūkst. kilometrų į rytus nuo Maskvos, prie Mongolijos sienos esantis ežeras sudaro maždaug 20 proc. pasaulio gėlo vandens atsargų. Jame paplitusios maždaug 1,5 tūkst. tik šioje vietoje aptinkamų gyvūnų ir augalų rūšių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius