-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šalia Fukušimos-1 atominės elektrinės aptiktas pirmasis mutantas – triušis be ausų

Internete plinta vaizdo įrašas, kurio autorius tvirtina, kad vaizdo įrašas nufilmuotas netoli avariją patyrusios Japonijos atominės elektrinės Fukušima-1 uždarosios zonos.
Triušis be ausų. Vaizdo įrašo autorius teigia, kad jis gimė netoli Fukušimos-1 atominės elektrinės.
Triušis be ausų. Vaizdo įrašo autorius teigia, kad jis gimė netoli Fukušimos-1 atominės elektrinės. / Kadras iš „YouTube“

Poros minučių vaizdo įraše matoma grupė triušių, tarp kurių yra beausis jauniklis. Vaizdo įrašą svetainėje „YouTube“ paskelbė vartotojas yuunosato.

Greta vaizdo klipo autorius pridėjo paaiškinimą japonų kalba. Išverstas jis skamba taip:

„Po branduolinės avarijos valdžia ir žiniasklaida tvirtino, kad tai neturės poveikio sveikatai artimiausiu metu. Bet Namijė Cušimos mieste, kuris nepatenka į 30 km uždarąją evakuacijos zoną aplink elektrinę, tai nutiko. Triušiai gyvena lauko aptvare ir ėda žolę, kuri ir tapo beausio triušio gimimo priežastimi. Tai pirmas išsigimimas. Triušių gyvenimo ciklas yra greitesnis už žmonių. Ar žmonės netaps kitomis aukomis? Įsivaizduoju, kokias kūdikių nuotraukas netrukus pamatysime.“

Beausiu triušiu susidomėjo ir įvairių šalių žiniasklaida. Pavyzdžiui, Italijos dienraščio „Corriere della Sera“ televizijos padalinys nusprendė sukurti savo siužetą šia tema. Siužeto autoriai praneša, kad gyvūno be ausų gimimas smarkiai sukrėtė aplinkinių miestų ir kaimų greta Namijė Cušimos gyventojus.

Tiesa, įvairių gyvūnų apsigimimų pasitaiko ir be radiacijos poveikio. Ar šis konkretus atvejis susijęs su avarija atominėje elektrinėje, ar tai tiesiog fatališkas sutapimas, moksliškai pagrįstų komentarų kol kas nėra girdima.

Priminsime, kad po avarijos Japonijos valdžia evakavo vietos gyventojus iš 20 km zonos aplink elektrinę. Vėliau uždara zona, kurios gyventojams privalu evakuotis, buvo išplėsta iki 30 km.

VIDEO: 001 東京電力福島原発事故後に産まれた耳なし子うさぎ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius