-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seime – siūlymas bausti už gyvūnų negydymą ir marinimą badu

Ketvirtadienį Seimas po pateikimo pritarė Baudžiamojo kodekso 310-ojo straipsnio pataisai, kuria numatoma baudžiamoji atsakomybė asmenims, ne tik žiauriai, bet ir kenksmingai besielgiantiems su gyvūnais.
Gaidys
Gaidys / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pagal šiuo metu galiojančią Baudžiamojo kodekso redakciją baudžiamoji atsakomybė numatoma tik už žiaurų elgesį su gyvūnais arba jų kankinimą. Už tokį elgesį kaip gyvūnų nepriežiūra, šėrimo ir girdymo neužtikrinimas, veterinarinės pagalbos susirgusiam ar susižeidusiam gyvūnui nesuteikimas, transportavimas ar laikymas tai rūšiai nepalankiomis sąlygomis baudžiamoji atsakomybė negresia, taikomos tik administracinės sankcijos, kurios, kaip rodo praktika, yra neveiksmingos, rašoma pataisą Seime pristačiusio parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio pranešime spaudai.

Teikiamu įstatymo projektu asmenims, kurie kenksmingai elgiasi su gyvūnais, galės būti taikomos baudžiamosios sankcijos – viešieji darbai arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki metų.

Seimo narys R.Žemaitaitis, informuodamas apie pateiktus Baudžiamojo kodekso pakeitimus ir pagrįsdamas jų reikalingumą, būtinumą bei pateikdamas šiandienio teisinio reguliavimo neveiksmingumo akivaizdų pavyzdį, nurodė, kad „Šilutės rajone, Stumbrių kaime, yra ūkininkas Stirbys. Šis ūkininkas jau dvejus metus administracine tvarka bylinėjasi teismuose dėl savo kenksmingo elgesio su gyvuliais, teisminiai ginčai vis vilkinami, o gyvūnai ir toliau kenčia. Stengiamasi sutramdyti ūkininką bent per žiniasklaidos priemones viešinant jo gėdingą, amoralų elgesį, tačiau toks asmuo nereaguoja, nes žino, jog blogiausiu atveju gresia administracinė atsakomybė“.

Baudžiamojo kodekso pataisa bus svarstoma per Seimo rudens sesiją. Kad ši pataisa būtų priimta, Seimas turės dar du kartus balsavimu pritarti jai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius