Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sibiro mieste įsisteigė dingusių naminių gyvūnų paieškos tarnyba

Irkutske (Rusija) įsisteigė pradingusių naminių gyvūnų paieškos tarnyba. Kaip praneša „NGS Novosti-Irkutsk“, organizacija „Poteriaška“ (liet. – paklydėlis), savo paslaugas teikianti visiškai nemokamai, darbą pradėjo gruodžio 1-ąją.
Olga Vinokurova su savo augintiniais
Olga Vinokurova su savo augintiniais / as.baikal.tv nuotr.

Idėja įkurti naminių gyvūnų paieškos tarnybą kilo Irkutsko gyventojai Olgai Vinokurovai. Pasak  moters, ji nusprendė imtis tokios veiklos po to, kai jos augintinė aviganė Alma išmoko išeiti iš kiemo kartu su savo šuniukais ir vienas šunelis pasimetė.

Kartu su Olga dirba dar dvi moterys. Jos atsiliepia į savo augintinius pametusių arba benamį gyvūną radusių miestiečių telefono skambučius.

Naminių gyvūnų paieškos agentūra veikia tokiu principu: gyvūno duomenys – lytis, veislė, apytikris amžius, kailio spalva, vardas – įrašomi į duomenų bazę. Tada šie duomenys lyginami su jau anksčiau į duomenų bazę įrašytų gyvūnų apibūdinimais. Jeigu duomenys sutampa, tada gyvūną pametusiam žmogui pranešami gyvūną radusio asmens kontaktai (arba atvirkščiai).

Šiuo metu organizacijos „Poteriaška“ duomenų bazė dar nėra labai didelė, tačiau O.Vinokurova ir jos bendramintės tikisi, kad laikui bėgant gyvūnų paieškos tarnybos informacinė sistema gerokai išsiplės ir ištobulės. Moterys taip pat planuoja ateityje visą duomenų bazę perkelti į internetą ir padaryti prieinamą visiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius