Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Stebuklingą šuns „išgelbėjimą“ nufilmavęs šeimininkas sulaukė piktų kaltinimų

Svetainėje „YouTube“ populiarumo sulaukusį vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip vienas šuo iš sraunios upės išgelbsti kitą šunį, nufilmavęs argentinietis Rafaelis Franciulli sulaukė ne žiūrovų užuojautos, o kaltinimų ir paniekos.
Rafaelis Franciulli sulaukė griežtos kritikos dėl šio vaizdo įrašo.
Rafaelis Franciulli sulaukė griežtos kritikos dėl šio vaizdo įrašo. / Kadras iš „YouTube“

Vaizdo įraše matyti, kaip į akmenuotą upę paskui šeimininko mestą pagalį šokusį šunį pačiumpa stipri srovė. Galingas vandens srautas per akmenis ima nešti kovoti su juo nepajėgiantį gyvūną, tačiau čia jam į pagalbą ateina kitas šuo: įsikanda pagalį, kurio iš dantų nepaleido pirmasis šuo, ir ištraukia nelaimėlį į krantą. Trumpa dramatiška istorija, pavadinta „Nuostabu: šuo išgelbsti kitą šunį“ baigiasi laimingai. Įrašo autorius paaiškina, kad istorija nutiko prie Kordobos miesto Argentinoje.

Šeimininkas, matyt, tikėjosi komentarų, kupinų aikčiojimų ir pagyrų šunų draugystei, tačiau netrukus sulaukė piktų kaltinimų specialiai sukėlus pavojų savo augintiniui.

VIDEO: Rafaelis Franciulli sulaukė griežtos kritikos dėl šio vaizdo įrašo

„Tiksliai numestas pagalys ir surežisuota situacija. Gerai, kad nenužudei savo šuns, mėgindamas užsidirbti iš „YouTube“. „Kai kvailas žmogus sukelia pavojų, tenka gelbėti.“ „Kas žaidžia su šunimis tokioje pavojingoje vietoje? Suknistas išsigimėlis!“ „Jeigu šuo pateko į pavojų, kodėl ir toliau filmavai, bet nepuolei jo gelbėti?“

Kas žaidžia su šunimis tokioje pavojingoje vietoje? Suknistas išsigimėlis!

Tada R.Franciulli teko teisintis ir padaryti prierašą po vaizdo įrašu, kuriame jis patikino, kad nė vienas šuo filmavimo metu nė kiek nenukentėjo ir kad šie keturkojai dažnai žaidžia šioje upės vietoje, todėl ją pažįsta.

Bet komentatoriai ir tuomet neatlyžo: „Gal tada pavadinimas turėtų būti „šuo padeda“, o ne „šuo išgelbsti“? Tai tikrai klaidina, nes nieko gelbėti nereikėjo.“ Atsirado ir tokių, kurie suabejojo, ar geltonasis labradoras apskritai mėgino ką nors gelbėti. Anot jų, šuo greičiausiai mėgino atimti pagalį iš pro šalį srovės nešamo savo žaidimų draugo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius