Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šuns kankintojas užtraukė Lietuvai pasaulinę gėdą

Šuns egzekucija Lietuvoje sukėlė tikrą pasibaisėjimą užsienyje ir tapo smarkiai aptarinėjama tema. Kai kurie internautai po šio įvykio atvirai reiškia neapykantą lietuviams.
Internete buvo atsiradusi ir kitu rakursu filmuota egzekucijos medžiaga (Pagrindiniame įraše matyti paauglys, filmuojantis sceną iš kitos pusės).
Internete buvo atsiradusi ir kitu rakursu filmuota egzekucijos medžiaga (pagrindiniame įraše matyti paauglys, filmuojantis sceną iš kitos pusės). / Filmuotos medžiagos stop kadras

Jurbarko rajono Seredžiaus miestelio gyventojas 22 metų Svajūnas Beniukas vienu poelgiu išgarsino Lietuvą pasaulyje labiau, nei visos milijonus kainuojančios Vyriausybės įvaizdžio kūrimo programos. Tiesa, iš baisiosios pusės.

15min.lt nuotr./Interneto platybėse dėl įvykio Lietuvoje užvirė tarptautinės diskusijos.
Internete dėl įvykio Lietuvoje užvirė tarptautinė diskusija.

Egzekucijos filmuota medžiaga po 15min.lt publikacijų greitai dingo iš pirminių šaltinių, tačiau šimtai kopijų žaibiškai pasklido po visą pasaulį.

Į „Google“ paieškos langą angliškai įvedus keletą su šia tema susijusių raktinių žodžių, ekraną užpildo šimtai rezultatų.

Užsienio žiniasklaidos priemonių atstovai skambina ir rašo į Lietuvą elektroninius laiškus, teiraudamiesi šios istorijos smulkmenų ir naujienų.

Teigiama, kad informacija apie žiaurų poelgį su šuneliu pasiekė net radikaliais žygiais už gyvąją gamtą garsėjančią pasaulinę organizaciją PETA (angl. People for the Ethical Treatment of Animals – „Žmonės už etišką elgesį su gyvūnais“).Yra tik du dalykai, kurių nekenčiu pasaulyje: žmonių, kurie nepakantūs kitų žmonių kultūrai, ir lietuvių.

Šį atsitikimą nušvietė ir Rusijos žiniasklaida.

Ir piktina, ir juokina

Interneto forumuose ir svetainėse, kur aprašoma ši istorija, liejasi Lietuvai bei lietuviams neapykantos kupini komentarai.

Slapyvardžiu Casspa prisistatantis Niujorko gyventojas tinklapyje www.digg.com rašo: „There's only two things in this world that I hate: People who are intolerant of other people's cultures, and Lithuanians“ (liet. „Yra tik du dalykai, kurių nekenčiu pasaulyje: žmonių, kurie nepakantūs kitų žmonių kultūrai, ir lietuvių“).

„Kaip juokinga: juk Vilnius yra Europos kultūros sostinė 2009, ar ne?“ – atkreipia dėmesį internautas iš Australijos.

„Negaliu patikėti, kad „YouTube“ apskritai leido viešinti šią vaizdo medžiagą“, – komentaruose prie filmuotos medžiagos prisipažįsta interneto blogeris Seanas Davisas.

Svetainėse, kuriose vis dar yra egzekucijos filmuota medžiaga, neapsieinama ir be įspėjimų: vaizdai šokiruojami.

Kai kurie lietuviai geranoriškai atsiliepė į internautų prašymus ir pateikė išsamią šios vaizdo medžiagos stenogramą angliškai.

Interneto komentarai persmelkti neapykanta egzekucijos organizatoriams, atvirai raginama su jais susidoroti.Juk Vilnius yra Europos kultūros sostinė 2009, ar ne? – atkreipia dėmesį internautas iš Australijos.

Tarptautiniai nesusipratimai

Svetainėje „LiveLeak“ dėl šios lietuviškos istorijos netikėtai užvirė arši diskusija tarp skirtingų tautų atstovų – kroatai kibo į atlapus amerikiečiams.

Mat pirminiame pranešime įsivėlė klaida, jog egzekucija įvykdyta Latvijoje, o kažkuris JAV komentarius pakomentavo, kad nėra ko stebėtis, tokia jau ta Balkanų tautų kultūra.

Šioje vietoje į diskusiją įsitraukė „Kruno82“ iš Kroatijos ir pareiškė: „Nenoriu įžeisti amerikiečių, bet: 1. Nusipirk žemėlapį!!! 2. Rask kažką, kas moka skaityti. 3. Susirask Balkanus žemėlapyje. 4. Tada pabandyk surasti ten Latviją.“

Minėtoje svetainėje į diskusiją apie žiaurųjį lietuvio poelgį įsitraukė internautai iš Olandijos, Švedijos, Argentinos, Čilės, Rumunijos, Belgijos.

Beje, klaida, jog veiksmas vyksta Latvijoje, įsivėlė gana anksti, todėl išplito labai plačiai, daugelyje šaltinių nesusipratimas ligi šiol neištaisytas.

Lietuvai jau ne sykį teko bandyti nusiplauti kraugerių tautos etiketę. Nepamirštamas yra vien garsaus Holivudo aktoriaus Melo Gibsono pasakymas apie aštriadantį lietuvį, sėlinantį su golfo lazda.

JAV rašytojo Jonathano Franzeno nacionaline literatūrine premija apdovanotame romane „Pataisos” lietuviai yra minimi kaip arklieną valganti ir merginas už kelis dolerius pardavinėjanti laukinė tauta, gyvenanti dykvietėje be elektros. Rašytojas mėgino teisintis, kad tokius „faktus“ apie Lietuvą rado internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius