-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šunų protėviai po 200 metų grįžta į Daniją

Gali būti, kad vilkai šiaurės Vokietijoje palieka savo gyvenamas teritorijas ir kraustosi į Daniją. Naujiena, kurią skelbia Danijos žiniasklaida, gal ir nebūtų sudominusi platesnių šios Skandinavijos šalies visuomenės sluoksnių, jei ne faktas, jog laisvėje gyvenančio gyvo vilko Danijoje pastaruosius 200 metų niekas nėra regėjęs.
„Naminio“ vilko žvilgsnis
Vilko žvilgsnis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Miškas Vilkas Danija
Photos.com/Vilkas
Photos.com/Vilkas

Kaip rašo savaitraštis The Copenhagen Post, šį vasarį pietų Jutlandijoje (Danijai priklausantis pusiasalis, besiribojantis su Vokietija) du vienas su kitu nesusiję liudininkai matė po miškus besibastantį vilką.

Henrikas Daugårdas teigia, kad vilką jis pastebėjo važiuodamas automobiliu. Kai mašinos žibintai apšvietė gyvūną, vyriškis visų pirma pagalvojo, kad tai yra didelis šuo. Tačiau gerai įsižiūrėjęs, vyriškis suprato klydęs.

H.Daugårdas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad gyvūno pėdų sniege palikti pėdsakai yra didesni, nei vyriškio kišenėje gulėjęs cigarečių pakelis.

Liudininkas susisiekė su Danijos miškų ir gamtos agentūra, kurios atstovai jo ir dar vienos liudininkės pasakojimus pavadino „tikėtinais“. Moteris agentūrai irgi sakė mačiusi vilką tame pačiame regione, kaip ir H.Daugårdas.

„Moteris nežinojo, kad vilkas jau dieną anksčiau buvo pastebėtas tame pačiame regione. Į mišką ji eina kiekvieną dieną ir nesunkiai atpažįsta visus gyvūnus. Moteris teigia, kad suklysti negalėjo, ji tikrai matė vilką“, – žurnalistams sakė agentūros atstovas spaudai Svendas Hansenas.

Agentūros atstovai teigia apžiūrėję gyvūno paliktus pėdsakus sniege. Jų skersmuo siekia 10 centimetrų. Tačiau mokslininkai kol kas negali tvirtai pasakyti, vilkas ar didelis šuo paliko šias pėdas.

Jei žmonės iš tiesų matė vilką, tai nereiktų baimintis, kad jis galėtų kelti pavojų žmonėms ar gyvūnams, teigia Danijos miškų ir gamtos agentūra. Danijos gyventojams taip pat primenama, kad jei vilkai iš tiesų grįžta į šalį, juos medžioti yra draudžiama. Vilkus gina Europos Sąjungos teisė.

Paskutinis vilkas Danijoje buvo sumedžiotas 1813 m. Nuo to laiko laisvėje gyvenančio gyvo vilko šalyje niekas nematė.

Pernai vienas negyvas vilkas buvo rastas Danijos ir Vokietijos pasienyje. 50 metrų nuo valstybės sienos, jau Danijos teritorijoje, aptiktas gyvūnas nugaišo patekęs po automobilio ratais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius