-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šunys veislyne laikyti baisiomis sąlygomis

Tauragės Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai kartu su Apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešosios tvarkos skyriaus pareigūnais išaiškino galimai nelegalų šunų veislyną. Patikrinimo metu Tauragės mieste namų valdoje rasta 13 įvairių veislių šunų.
Šunys veislyne laikyti baisiomis sąlygomis
Šunys veislyne laikyti baisiomis sąlygomis / VMVT nuotr.

Gyvūnai laikyti netinkamomis sąlygomis: šeši šunys – privataus namo gyvenamose patalpose, kuriose jaučiamas stiprus amoniako kvapas. Ant medinių grindų – šunų išmatos, šlapimas. Dalis šunų laikyti ankštuose metaliniuose narvuose. 7 šunys buvo kiemo teritorijoje.

Inspektoriai išsiaiškino, kad dalis šunų nakčiai uždaromi į remontuojamo ūkinio pastato patalpoje sudėtus ankštus metalinius narvus. Kiemo teritorija, kur keturkojai paleidžiami palakstyti, yra netvarkinga ir nevalyta. Joje daug įvairių statybinių medžiagų likučių ir buitinių šiukšlių. Medinės šunims skirtos būdos aplūžusios, menkai apsaugo augintinius nuo lietaus, vėjo ir saulės. Du šunys neskiepyti prieš pasiutligę.

„Netinkamai prižiūrėdami šunis, žmonės siekia lengvo ir greito pasipelnymo. Gyvūnai negali savimi pasirūpinti, todėl mūsų pareiga yra išsiaiškinti tokius atvejus ir padėti gyvūnams“, – pabrėžia Tauragės Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Kęstutis Patašius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius