Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šuo Sedeikiuose kankintas tol, kol virvė įaugo į jo kaklą

Praėjusią savaitę į Biržų gyvūnų globos namus kreipėsi biržietis, važinėjantis dirbti į Anykščių rajoną. Vyras sakė atokioje sodyboje miške matęs kankinamą šunį.
Įaugusios virvės sužalotas šuo
Įaugusios virvės sužalotas šuo

Pasak vyro, ant šuns kaklo esanti virvė įaugusi į jo kūną ir iš atviros žaizdos teka pūliai. Pats gyvūnas pririštas ant aukštai pakabinto trumpo pavadžio ir gali tupėti tik užsilipęs ant būdos. Vyras skambino į Panevėžio gyvūnų globos namus, tačiau šie atsisakė šunelį gelbėti, tada jis kreipėsi į biržiečius.

Biržų gyvūnų globos namų savanorei nuvykus į Anykščių rajone esantį Sedeikių kaimą, sodybą apsuptą Šimonių girios, žmonių nebuvo. Rado tik pririštą šunį, dar vieną palaidą šunelį ir katiną. Gyvūnai buvo išalkę ir paduotą maistą ryte rijo. Išvydus pririštą šunį savanorei užėmė žadą. Iš tiesų ant jo kaklo žiojėjo apie 30 cm ilgio žaizda, gyvūnas gyvas puvo.

Išvydus pririštą šunį savanorei užėmė žadą. Iš tiesų ant jo kaklo žiojėjo apie 30 cm ilgio žaizda, gyvūnas gyvas puvo.

Buvo iškviesta policija, Anykščių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovas bei Andrioniškio seniūnijos specialistai. Šie apgailestavo, kad nebuvo jiems anksčiau apie tai pranešta, ir pažadėjo pasirūpinti likusiais gyvūnėliais.

Sodybos savininkai išvykę dirbti į užsienį, o paliktas ją prižiūrėti žmogus, kaip matome, gyvūno visai neprižiūrėjo. Bus pradėta administracinė teisena dėl netinkamo elgesio su gyvūnais.

Išgelbėtas šunelis yra apie 3 metų amžiaus. Nuvežus į Panevėžio Rožyno kliniką vet. gydytojas Povilas Liekis atliko sudėtingą operaciją, buvo išvalytos gilios baisios žaizdos, nustatyta, kad jam prasidėjusi dehidratacija, jis išsekęs, dėl to pažeisti ir vidaus organai.

Šiomis dienomis šunelis jaučiasi gerai, labai noriai valgo ir net uodegytę pavizgina. Bet dar laukia ilgas gydymas, gera priežiūra, kol šunelis tvirtai stovės ant kojų ir lauks naujų šeimininkų.

Padėkime jam pasveikti ir tikėti žmonėmis.

Jei galite prisidėti prie Sedeikiškio pasveikimo, būtume dėkingi.

VšĮ „Biržų gyvūnų globos namai“

įm. k. 303468352

banko sąskaita: LT54 7044 0600 0799 9686

Aukodami paminėkite: Sedeikiškiui

Daugiau informacijos galite gauti telefonu 8 678 46174.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius