Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susipažinkite: šuo katės kailyje

Abisinijos katės – keturkojės, laikomos viena seniausių kačių veislių pasaulyje. Šios veislės katės, pasak augintojos, pirmiausia sužavi išvaizda, kurioje dera elegancija ir laukinė gamta, o netrukus paperka ir jų charakteris.
Abisinijos katė
Abisinijos katė / Wikimedia.org nuotr.

Už vieną abisiną geriau gali būti tik du abisinai, sako šių kačių augintoja, pirmąją grakščiąją keturkoję įsigijusi prieš metus iš Rusijos.

„Jas galima apibūdinti „šuo kates kailyje“, – juokėsi Inga Čupajeva, Abisinijos veislės kačių augintoja.

Abisinijos katės – ypač žaismingi sutvėrimai, aktyvūs ir judrūs liekantys visą gyvenimą. Ir nors jos ant žmogaus kelių noriai nesėdės, tačiau ir posakis, kad katinas vaikšto vienas, Abisinijos katėms tikrai netinkantis. Šios puikiai sutaria su vaikais ir taikosi miegoti kartu su jais.

Abisinijos kačių istorija iki šiol gaubia paslaptis. Viena iš versijų – šios keturkojės kilusios iš Abisinijos, dabartinės Etiopijos. Tačiau nauji tyrimai sako, kad abisinai glaudžiai susiję su pietryčių Azijos katėmis. Aišku tai, jog ši kačių veislė laikoma viena seniausių pasaulyje, o panašių kačių atvaizdų rasta senovės Egipto piešiniuose.

Abisinijos katėms būdingas grakštus lieknas kūnas, didelės ausys, migdolo formos didelės akys – geltonos, žalios arba gintarinės. Populiariausia spalva – smėlio.

Pasak augintojos, abisinai yra viena iš penkių populiariausių veislių Jungtinėse Valstijose. Sparčiai populiarėja ir Europoje. Lietuvoje prieš penkerius metus jie dar buvo didžiulė egzotika, o šiandien abisinus kačių parodų lankytojai atpažįsta vis dažniau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius