Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Susitikime Druskininkuose“, – kviečia šunų mylėtojai

Rugpjūčio pirmą savaitgalį Druskininkų kurorte vyks dvi tarptautinės ir 16 specializuotų šunų parodų.
Šunų parodoje
Šunų parodoje / Svetlanos Valujevos nuotr.

Vasara kinologams – parodų, varžybų, šunų mylėtojų klubų susitikimų metas. Ne išimtis ir rugpjūčio pirmasis savaitgalis, kuris kinologams prasidės jau penktadienį – rugpjūčio 5 dieną  Druskininkų aerodrome startuos Tarptautinė šunų paroda, o sekmadienį Lietuvos kinologų draugijos (LKD) organizuojamus renginius užbaigs 16 specializuotų parodų, kurias rengia mūsų šalies šunų mylėtojų klubai. Druskininkų aerodromo teritorijoje kasdien varžysis apie 1 900 šunų iš įvairių Europos valstybių.

Penktadienį šunys varžysis dėl „2011 m. Druskininkų mero taurės“, o šeštadienį – dėl prestižinių Baltijos nugalėtojų titulų.

„Baltijos nugalėtojo“ (Baltic Winner) idėja gimė Lietuvos, Latvijos ir Estijos kinologų organizacijoms sutarus paeiliui kiekvienoje šalyje rengti išskirtinę šunų parodą ir suteikti  geriausiems šunims „Baltijos nugalėtojo“ titulus.

Pirmoji „Baltijos nugalėtojo“ paroda buvo suorganizuota 1997 metais Latvijos sotinėje Rygoje. Tada parodoje dalyvavo 1 400 šunų, o šiųmetinėje parodoje Druskininkuose jų bus puse tūkstančio daugiau.

Šunų paroda – tai ne vien ekspertizė ringuose. Tai galimybė pabendrauti su šunų veisėjais, pamatyti, kaip dirba iš įvairių Europos šalių atvykę tarptautiniai šunų ekspertai. Tai galimybė apsilankyti mūsų šalies šunų mylėtojų klubuose, nes šioje parodoje bus įrengta LKD klubų alėja.

Penktadienį ir šeštadienį parodoje vyks įdomūs šou šunų mylėtojams.

LKD Mokymo centras kviečia šeimas, o ypač vaikus, dalyvauti programoje „Laisvalaikis su šunimi“: varžytis konkursuose ir laimėti prizų, stebėti šunų paklusnumo, dresūros ir kitus pasirodymus. Paminėsime tik keletą jų: jaunieji kinologai iš Šiaulių supažindins vaikus, kaip saugiai bendrauti su augintiniais, kokių klaidų vengti auklėjant šunis; patyrę dresuotojai iš Vilniaus demonstruos Obedience programą.

Visos pramogos bus nemokamos. Parodos lankytojai gali atsivesti ir savo augintinius, tik svarbu nepamiršti šuns skiepų knygelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius