-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Švėkšnoje gyvena šuo, kuris mėgsta skraidyti

Tik neišsigąskite, sparnų šis šuo tikrai neturi, tačiau jau net du kartus jis spėjo apžiūrėti Švėkšnos panoramą iš paukščio skrydžio.
Jorkšyro terjeras Nikkis jau du kartus parasparniu kilo į orą.
Jorkšyro terjeras Nikkis jau du kartus parasparniu kilo į orą. / zinios1.lt nuotr.

Idėja paskraidinti Jorkšyro terjero veislės šuniuką Nikkį su parasparniu kilo jo šeimininkams švėkšniškiams: Egidijui Raukčiui ir jo dukrai Akvilei.

„Mūsų šuniukas, galima sakyti, visada mėgo techniką. O jei transporto priemonė turi ratus, Nikkis visada šokinėja aplink ją, tarsi bandydamas pasakyti, kad paimkite ir mane kartu,“ – džiaugsmingai apie šuniuko norus pasakojo Akvilė.

Šis vasaros sezonas dangaus entuziastams dažnai pakilti parasparniu į orą nėra palankus. E. Rauktys mėgsta sklandyti oro srovėse, kai nėra vėjo, tuomet, pasak vyro, patiriamas didžiausias malonumas.

„Skraidau ir vėjuotomis dienomis, bet maloniausia skrieti, kai nėra vėjo, tada atsiveria didesnės galimybės visokiems manevrams ore. Šie metai, deja, nelepina gerais orais, tinkančiais pakilti,“ – guodėsi E. Rauktys.

Vakarais, kai tik oro entuziastas pajunta, kad pučia silnas vėjas, tuoj čiumpa savo sklandymo įrangą ir kyla i dangų. Egidijus – padangių klajūnas, kuris turi jau penkerių metų skraidymo parasparniu patirtį. Dabar vyras džiaugiasi, kad neseniai įsigijo pusiau sportinio tipo sparnus, kurie suteikia galimybę rimtesniems triukams ore, greitesniam pakilimui.

Pirmasis Jorkšyro terjero veislės šunelio skrydis virš Švėkšnos buvo šių metų liepos 27 d., kaip tik per miestelio 510-ųjų metų minėjimo šventę.

Tą dieną pasitaikė labai puikus oras, o Egidijus džiugino švėkšniškių akis ne tik savo „mirties kilpomis“ ore, bet ir paskraidino dešimtis draugų, norinčių pakilti į orą kartu su juo. Beje, vieni iš pirmųjų keleivių buvo ne draugai, o šeima – Akvilė ir Nikkis.

Akvilė jau senokai nebijo skristi kartu su tėčiu. Pasak mergaitės, kai tėtis skraidina žmonės, jis tai daro labai atsakingai.

Iš tikrųjų, nė vienas dar nesigailėjo, kad pakilo kartu su Egidijumi apžiūrėti vaizdingų Švėkšnos apylinkių iš dangaus platybių.

„Nikkis, būdamas ore, elgėsi labai ramiai, tiesiog atrodė, kad jis mėgaujasi skrydžiu. Po to, kai tėtis skrido su draugais, Nikkis vis prašė dar ir dar, vis šokinėjo aplink,“ – malonia patirtimi ir neišblėsusiais įspūdžiais dalinosi Akvilė.

Plačiau apie tai skaitykite – „Švėkšnos naujienose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius