Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tarnybą pasienyje pradeda keturi vokiečių ir olandų aviganiai

Pasieniečių tarnybinių šunų būrį papildė du jauni vokiečių aviganiai Luna ir Lordas bei olandų aviganiai Hana ir Herkus, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Pasieniečių tarnybinių šunų būryje – du jauni vokiečių aviganiai Luna ir Lordas bei olandų aviganiai Hana ir Herkus
Pasieniečių tarnybinių šunų būryje – du jauni vokiečių aviganiai Luna ir Lordas bei olandų aviganiai Hana ir Herkus / VSAT nuotr.

Trečiadienį jie Vilniuje buvo perduoti naujiems šeimininkams, pasieniečiams kinologams.

Brolis ir sesuo vokiečių aviganiai Luna ir Lordas, kuriems dabar yra po 4 mėnesius, tarnaus sieną su Baltarusija saugančios Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardoje. Jie kainavo po 700 eurų ir konkurso būdu buvo įsigyti iš veislyno Lietuvoje.

Olandų aviganiai Hana ir Herkus, kuriems dabar yra po 6 mėnesius ir kurie irgi yra vienos vados, kainavo po 650 eurų ir taip pat konkurso būdu buvo nupirkti iš veislyno Lietuvoje. Jų keliai išsiskyrė – Herkus tarnaus sieną su Baltarusija saugančios Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardoje, o Hana tapo Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos kinologo šunimi.

Ketveriukė iš būrio pretendentų buvo atrinkta kreipiant dėmesį į darbui sienos apsaugoje būtinas fizines ir psichines keturkojų savybes. Tarp jų buvo motyvacija paieškai, socialumas, atsparumas stresui, baimei ir kt.

Šiuos šuniukus pasieniečiai įsigijo pagal Vidaus saugumo fondo 2014–2020 m. programos finansuojamą projektą „Kinologijos pajėgumų stiprinimas, I etapas“.

Nuo šiol Luna, Lordas, Hana ir Herkus pradedami mokyti pėdsekystės ir žaliosios juostos apsaugos paslapčių, taip pat jie bus rengiami asmenų paieškai ir sulaikymui, įkalčių aptikimui ir kitoms užduotims, kurias vykdo tarnybiniai pasieniečių keturkojai.

Šiuo metu VSAT tarnauja 160 tarnybinių šunų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius