-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečdalis Lietuvos kačių niekada nesilankė pas veterinarą

Atlikta kačių mylėtojų apklausa atskleidė, jog absoliuti dauguma jų įsitikinę – pakanka gero kačių ėdalo, kad augintinis būtų sveikas ir gerai jaustųsi. Tokia nuomonė pagrįsta manymu, kad katės išvaizda yra geriausias jos sveikatos rodiklis. Deja, tik penktadalis šiuos augintinius turinčių žmonių rūpinasi jų sveikatos priežiūra nuolat.
Katė
Katė / sxc.hu nuotr.
Temos: 1 Katė

Šį pavasarį agentūros TNS Lietuvoje atliktame kačių priežiūros tyrime, kurį užsakė „Purina”, paaiškėjo, kad tik penktadalis kačių mylėtojų reguliariai veda savo augintinį pas veterinarą. Tokią tendenciją formuoja nuomonė, kad profilaktinė kačių apžiūra yra brangi, o į veterinarą reikia kreiptis tik kritiniais atvejais.

„Šunimis Lietuvoje tradiciškai rūpinamasi palyginti neblogai, tačiau daugiau negu pusė naminių kačių savimi turi pasirūpinti pačios. Glumina faktas, kad net trečdalis kačių mylėtojų apskritai niekada neveda savo augintinių į gyvūnų klinikas,“ – sako veterinarijos klinikos „Canis Felis“ veterinaras Justas Kantoravičius.

Vien gero maisto negana

Pasak veterinaro, gyventojai neabejoja geros kačių mitybos poveikiu jų sveikatai, tačiau vien to nepakanka. J.Kontratavičius primena, kad ne tik įtartini išoriniai augintinio kailio pokyčiai turi jaudinti šeimininkus. Apie prastą katės savijautą ar ligų simptomus pirmiausiai praneša pakitęs gyvūnėlio elgesys: vangumas, sumažėjęs apetitas, dažnas kasymasis ir t.t.
 
Tyrimo duomenimis, nors didžioji dalis apklaustųjų dėmesį kreipia katės išvaizdai, tik dešimtadalis  pastebi simptomiškus elgsenos pasikeitimus. Beveik vis apklaustieji (89 proc.) nurodė, kad gerai katės savijautai reikia kokybiško, katėms skirto ėdalo, dėmesio bei nuolatinės gyvenamosios vietos.

Reaguodama į tyrimo rezultatus „Purina" ketina organozuoti veterinaro vizitus į Lietuvos miestus, kad žmonės galėtų nemokamai patikrinti auginamų kačių sveikatą.

Tyrimo metu buvo apklausta 400 kates auginančių gentojų visoje Lietuvoje. Iš jų 35 procentai sudarė vyrai, o 65 – moterys. Daugiau, negu trečdalis apklaustųjų kates laiko nuo 5 iki 10 metų. Respondentų amžius nuo 17 iki 60 metų ir vyresni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius