-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turi šunį? Jau esi pažeidėjas!

Žmogus, auginantis šunį, išvedęs jį į lauką be antsnukio, gali būti nubaustas pinigine bauda. Tačiau gyvūną išmetęs į gatvę ar žiauriai nukankinęs asmuo dažnai lieka nenubaustas, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Labradoras
Labradoras / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Savivaldybės yra išleidusios taisykles, kuriose numatomos naminių gyvūnų laikymo sąlygos. Tačiau laikantys gyvūnus žmonės teigia, kad jų laikytis neįmanoma.

Su tuo sutinka dienraščio kalbinta Kauno gyvūnų globos ir priežiūros tarnybos pirmininkė Orinta Leiputė. Pasak jos, „kiekvienas žmogus, išvedęs į lauką savo gyvūną, jau nusižengia kokioms nors taisyklėms“.  

„Šunis reikalaujama vedžioti tam įrengtose aikštelėse, nors jų mieste beveik nėra. Specialių konteinerių, į kuriuos nurodoma mesti jų išmatas, taip pat nėra“, – sako O.Leiputė. Pasak jos, užuot užsimojus bausti net linkusius laikytis tvarkos žmones, reikėtų dažniau tikrinti daugiabučius, kuriuose be leidimo laikomi ir vedžiojami agresyvūs šunys. Taip pat reikėtų išsiaiškinti, kur yra įrengti nelegalūs kovinių šunų veislynai. 

Paradoksalu – jeigu mažą neagresyvų šunelį į gatvę išvesi be antsnukio arba, pasak O.Leiputės,  vienas iš laiptinės kaimynų neduos sutikimo tau laikyti šuns, o tu jį vis tiek įsigysi, mokėsi baudą. Tačiau kai sadistas nukankina keturkojį, jis itin retai gauna kelių šimtų litų baudą – dažniausiai atsiperka įspėjimu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius