Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už žiaurų šuns nužudymą – švelni bausmė

Dešimt litų už kaimynės šuns nugalabijimą tikėjęsis gauti 41 metų kuršėniškis Viačeslavas Golubevas subadė gyvūną peiliu, o už tai sulaukė teismo sprendimo atidirbti 100 valandų viešųjų darbų, praneša dienraštis „Lietuvos rytas“.
Peilis
Peilis / Photos.com nuotr.

Antradienį Šiaulių rajono teismas kaltu dėl žiauraus elgesio su gyvūnu pripažintam V.Golubevui skyrė penkis mėnesius viešųjų darbų. Kiekvieną mėnesį nuteistasis privalės neatlygintinai dirbti po 20 valandų.

Kaip rašo „Lietuvos rytas“, apie Šiaulių rajono Kuršėnų miestelyje, viename Darbo gatvės kiemų, aptiktą žiauriai užmuštą šunį policijai pernai rugsėjo 25-osios vakarą pranešė čia iškviesti greitosios pagalbos medikai.

Medikų pagalbos prireikė šuns sukandžiotam V.Golubevui. Paklaustas, kas jam įkando, girtas kuršėniškis parodė į kieme tysantį peiliu subadytą šunį. Paaiškėjo, jog šį kaimynei priklausiusį mišrūną V.Golubevas buvo pasišovęs nugalabyti už 10 litų atlygį.

Vyriškis myriop pasmerktą šunį parsivedė į savo namo kiemą ir puolė su peiliu rankoje. Šuo gindamasis jam įkando. Nors ir sužeistas, V.Golubevas įvykdė savo užmačią – negyvai subadė kaimynės keturkojį.

Pareigūnų apklausta šuns savininkė sakė prašiusi V.Golubevo pasiimti jį, tačiau tvirtino, kad nužudyti gyvūno neprašė ir už tai pinigų nesiūlė. Neva kuršėniškei paliegęs šuo buvo pabodęs, be to, kartais jai įkąsdavo.

Kaip iš karto po nusikaltimo padarymo rašė 15min.lt, tuomet sulaikytam V.Golubevui buvo nustatytas 3,57 promilės girtumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius