Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vašingtono zoologijos sode didžioji panda atsivedė mažylę

Vašingtono Nacionaliniame zoologijos sode prieš 13 dienų pasaulį išvydęs didžiosios pandos jauniklis yra moteriškos lyties ir gyvena kartu su savo tėvais, ketvirtadienį pranešė sodo darbuotojai.
Pandos jauniklis
Pandos jauniklis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Panda

„Mūsų šeimoje atsidaro dar viena mergaitė“, – pranešė zoologijos sodo genetikos centro mokslinis darbuotojas Jesus Maldonado, mažylės tėvui Tian Tian tysant rytinėje saulėje, o motinai Mei Siang rūpinantis savo naujagime toliau nuo pašalinių akių.

Dar vardo neturinti mažylė yra sėkmingo dirbtinio apvaisinimo, panaudojant užšaldytos ir šviežios Tian Tian sėklos mišinį, rezultatas.

Naujosios zoologijos sodo gyventojos lytis ir tėvystė buvo nustatyti paėmus DNR mėginį iš burnos tepinėlio ir atlikus chromosomų tyrimą.

Mei Siang buvo apvaisinta du kartus – pirmą kartą procedūrai buvo panaudota Tian Tian sėkla, nes natūraliai jiedu nesiporavo, o antrą kartą – Tian Tian ir Kalifornijos San Diego zoologijos sode gyvenančio didžiosios pandos patino Gao Gao sėklos mišinys.

Nors panda motina nešiojo dvynukus, tačiau antrąjį mažylį atsivedė negyvą dėl mirtino vystymosi sutrikimo, dėl kurio buvo išsivysčiusi tik viena pusė kaukolės, sakė sodo reprodukcinės biologijos specialistas Pierre'as Comizzoli.

„Mes dabar mėginame suprasti, kaip tai atsitiko“, – sakė jis.

Išgyvenusios didžiosios pandos mažylės svoris po gimimo buvo normalus – 137 gramai. Pagal kinų tradiciją vardas jai bus suteiktas po 100 dienų nuo gimimo, gruodžio pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius