Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viešvilėje į pagalbą žvėreliams atėjo būrys gamtos draugų (nuotraukos)

Viešvilės pasieniečiai kartu su moksleiviais, aplinkosaugininkais ir miškininkais dalyvavo akcijoje, kurios metu pagelbėta žvėreliams. Vėliau pareigūnai svečius supažindino su savo darbu.
Ruošiamos ėdžios
Ruošiamos ėdžios / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį Jurbarko rajono Viešvilės pagrindinės mokyklos 2 – 10 klasių moksleiviai, VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pareigūnai, Viešvilės girininkijos ir Jurbarko aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai bei Viešvilės medžiotojų būrelio nariai nuvyko į Viešvilės mišką.

Susibūrusiųjų tikslas buvo pagelbėti maisto stokojantiems miško gyventojams. Būrys gamtos draugų miške į ėdžias subėrė moksleivių atsineštus bei girininkų parūpintus pašarus žvėrims.

Viešvilės girininkas Kęstas Masaitis moksleiviams pasakojo apie šį gyvūnams sunkų žiemos laikotarpį, kai spaudžiant šalčiams ir gausiai iškritus sniego šiems labai trūksta maisto. Girininkas vaizdingai paaiškino, kaip svarbu šiuo metų laiku padėti miško gyventojams ir ragino moksleivius tai daryti.

Vėliau visus susirinkusiuosius Viešvilės pasieniečiai pakvietė į svečius į savo užkardą. Čia  kinologai surengė parodomąją programą su tarnybiniais šunimis.

Viešvilės užkardos pareigūnai svečiams taip pat parodė filmus apie VSAT, pasieniečių kinologų bei pačios užkardos veiklą. Užkardos vadovybė moksleivius supažindino ir su pasieniečio profesijos įgyjimo galimybėmis bei sąlygomis.

VSAT pareigūnai savo jauniesiems draugams papasakojo apie grėsmes ir žalą, kurią patirtų į nusikalstamą veiklą įtraukiami jauni žmonės ir visa visuomenė.

Svetingi Viešvilės pasieniečiai moksleivius pavėžino sniego rogėmis, kuriomis patruliuojama palei sieną su Rusija, visus pavaišino arbata ir sausainiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius