-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klastingo Vilniaus pensininko hobis – kilpomis gaudyti kaimynų katinus

Vilniaus policija praneša siekianti nubausti pensininką, kuris savo sklype kilpomis gaudė katinus. Vyriškiui metami kaltinimai ir šunų nuodijimu.
Kilpa ant uodegos
Kilpa ant letenėlės / Vilniaus policijos nuotr.
Vilniaus policijos nuotr./Kilpa pensininko sklype
Vilniaus policijos nuotr./Kilpa pensininko sklype

Kaip informuoja Vilniaus policija, ketvirtadienį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyrius gavo Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus pranešimą dėl gyvūnų kankinimo. Patikslinę pateiktos informacijos aplinkybes dėl statomų kilpų ir jomis gaudomų katinų, pareigūnai pradėjo tyrimą pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 90 str. (Žiaurus elgesys su gyvūnais, taip pat jų kankinimas).

Patikrinimo metu nustatyta, kad Vilniuje, Rokantiškių sodų g. 4-oji, A.G. (gim. 1938 m.) priklausančiame žemės sklype ant metalinių stovų laikė prikabintas kilpas, skirtas gyvūnams gaudyti.

A.G. už Lietuvos Respublikos gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatymo reikalavimų nevykdymą surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 90 str. A.G. gresia bauda nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų.

Surinkta medžiaga perduota Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos Vilniaus apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijai.

Papildyta: Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus pirmininkė Danutė Navickienė 15min.lt sakė, kad tokį elgesį vertina kaip dvasios ubagystę – kai skriausdamas už save silpnesnę būtybę ir asmuo jaučia pasitenkinimą.

„Norisi retoriškai paklausti – iš kur tiek neapykantos bejėgiui gyvūnui ir iš kur ta dvasios ubagystė ir visiškas degradizmas jausti pasitenkinimą, kai kitas kenčia žiaurias kančias? Tikimės, kad šitas gyvūnų nekentėjas, nuodytojas ir kilpų statytojas atsakingų institucijų pastangomis bus sutramdytas ir nubaustas pagal Lietuvoje galiojančius teisės aktus“, – piktinosi LGGD atstovė D.Navickienė.Šis kilpų statytojas naktimis erzina kaimynų šunį – Sibiro laiką: išeina už namo, atsistoja, kad jo nesimatytų ir kosčioja, ploja rankomis bei daro viską tam, kad šuo lotų.

Anot vilnietės, kuri dėl pensininko A.G. veiklos kreipėsi gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyrių, vasario 28 dieną jos katinas grįžo su užveržta kilpa ant letenos (žr. nuotraukose).

Katinas pakliuvo į A.G. pastatytas kilpas. Moters vyras apėjęs kaimyno namą rado ir daugiau priraizgytų kilpų. Teigiama, jog anksčiau žmonės matė, kaip į kilpą buvo įkliuvęs šuo, tačiau net nepagalvojo, kad taip galėtų būti spendžiami spąstai.

Taip pat teigiama, jog netoli A.G. namo gulėjo vienas negyvas katinas. Anksčiau gyvūnas gyveno toje teritorijoje. Moteris mano, kad kitų kaimynų šuo buvo nunuodytas, o dar anksčiau nunuodyti iš karto du dar vienos kaimynės šunys.

Skundą gyvūnų globėjams pateikusi vilnietė apie pensininką A.G. pasakojo: „Šis kilpų statytojas naktimis erzina kaimynų šunį – Sibiro laiką: išeina už namo, atsistoja, kad jo nesimatytų (taip daro vėlai vakare, kai aplinkiniai išjungia šviesas) ir kosčioja, ploja rankomis bei daro viską tam, kad šuo lotų. Žinoma, kad šuo loja. Ir tai natūralu. Jis taip daro pusvalandį ir daugiau, paskui nueina, po kiek laiko vėl ateina. Dėl to žmonės buvo priversti naktimis šunį laikyti namuose. Tačiau dabar vyriškis, atrodo, pradėjo galabyti gyvūnus kilpomis ir nuodais!“

Pernai 15min.lt rašė apie katėms pražūtingas vielines kilpas. 

Nemažą atgarsį sukėlė istorija, kai Vilniaus Saulėtekio alėjoje paslaptingai dingdavo gyventojų katės. Savo augintinių žmonės ieškodavo gyvūnų prieglaudose, kabino skelbimus, net kaltino laukinius gyvūnus. Tačiau tikroji priežastis gyventojus šokiravo – kates gaudė čia pat gyvenantis kaimynas, spendęs joms spąstus.

Prieš porą savaičių 15min.lt pasakojo kitą istoriją, kaip palaigyti ištrūkusi laika vos išvengė kraupios mirties kilpoje. 

Vilniaus policijos nuotr./Į kilpą pakliuvęs katinas
Vilniaus policijos nuotr./Į kilpą pakliuvęs katinas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius