-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – dar viena nuo kilpos kraupiai nukentėjusi katė

Šią savaitę 15min.lt ne kartą rašė apie tai, kaip sostinės Antakalnio rajone, Saulėtekio alėjoje, ant vieno namo tvoros buvo aptiktos paspęstos kilpos, į kurias, kaip įtariama, galėjo pakliūti ir galą gauti dešimtys kačių (žr. susijusius straipsnius). Apie dar vieną kraupų susidorojimo su gyvūnais atvejį kitame miesto gale mums pranešė Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus atstovai.
Nuskriausta katytė
Nuskriausta katytė / LGGD nuotr.

LGGD Vilniaus skyrius vėlų penktadienio vakarą sulaukė skambučio iš Šaltkalvių gatvės Naujininkuose. Paskambino vyras ir maldavo atvažiuoti paimti iš jo garažo katytę. Vyriškis teigė, kad katytę jo kieme draskė šunys ir nuplėšė jai kojytę.

Nurodytu adresu atvyko skyriaus savanorė Agnė. Tai, ką ji pamatė, merginą šokiravo. Katytės priekinė letenėlė jau buvo gangrenavusi, virš gangrenuotos letenėlės matėsi atviras kraujuojantis kaulas. Katytė blaškėsi iš didžiulio skausmo ir patirto šoko.

LGGD nuotr./Nuskriausta katytė
LGGD nuotr./Nuskriausta katytė

Iš karto kilo įtarimų, kad gyvūnas buvo pakliuvęs į kilpą. Nuvežus katytę į veterinarijos kliniką, baisius įtarimus patvirtino ir gydytoja. Vargšas gyvūnas su tokia letenėle negalėjo pabėgti nuo šunų, todėl dar pakliuvo ir į jų nasrus.

LGGD atstovai vėl susisiekė su skambinusiu vyriškiu ir išsakė savo įtarimus. Vyriškis neneigė, kad tikrai taip galėjo būti, nes šalia jo gyvena viena moteris, kuri, vyriškio teigimu, labai nekenčia kačių. Jis papasakojo, kad prie šalia esančio namo buvo rasta nužudyta katė, kad katės buvo bandomos ir nuodyti.

Vyras taip pat papasakojo, kad ši katytė gimė jų kieme, žmonės ją pamaitindavo, tačiau prieš keletą dienų ji dingo. Kai katytė vėl pasirodė, ji jau šlubavo, ją puolė kiemo šunys, nes vargšas gyvūnas su sunkiai sužeista letenėle negalėjo taip greitai pasislėpti nuo šunų kaip kitos katės.

Paklausus vyriškio, kodėl delsė taip ilgai ir niekur nesikreipė matydamas sunkiai sužeistą gyvūną, jis paaiškino, kad kreipėsi į veterinarijos klinikas, kitas organizacijas, tačiau visi atsisakė padėti. Kadangi sunkiai verčiasi, vyras negalėjo katytės pats gydyti, todėl ieškojo kas galėtų padėti. Tuo tarpu vargšas gyvūnas visiško abejingumo akivaizdoje kentėjo žiaurias kančias.

Veterinarijos gydytojų nuomone, sužalotą letenėlę katytei teks amputuoti.

Papildyta 20.22 val. Veterinarai nusprendė neamputuoti visos katytės kojelės. Ji liks trumpesnė negu sveikosios, tačiau galės tarnauti kaip atrama.

Jeigu kas nors galėtų katytę priglausti visam laikui arba bent laikinai, kol gis jos žaizdos, paskambinkite LGGD Vilniaus skyriaus pirmininkei Danutei (8 652 44093) arba Katiai (8 671 44584).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius