-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 16 /2011 10 24

Vilniuje vyko antroji labdaringa visų veislių šunų paroda

Sekmadienį Vilniuje įvyko antroji labdaringa visų veislių šunų paroda. „Draugiškiausias žmogaus poelgis su šunimi“ titulą pelnė Darius Starkevičius iš Kauno. Nugalėtojas neslepia nuostabos ir džiaugsmo. Jis teigia, kad gyvenimo būdu tapęs rūpinimasis beglobiais šunimis lydės jį visuomet.
Parodos akimirka
Parodos akimirka / „BigBank Lietuva“ nuotr.

Darius jau seniai į savo namus įsileidžia namų netekusius gyvūnus. Šiuo metu vyras augina ir globoja aštuonis šunis, tris pelėdas, keturias kates ir penkis šeškus.

„Tikrai ne dėl apdovanojimų rūpinuosi gyvūnais – tai mano gyvenimo būdas. Manau, kad beglobių gyvūnų problemos nebūtų, jeigu žmonės atsakingiau žvelgtų į augintinių priežiūrą. Gyvūnai patys tokio likimo nesirenka – tai žmogaus valioje. Pirmiausia tinkamai pasirūpinkime savais augintiniais“, – kalbėjo Darius.

Parodoje „BIG Match Show“ vyko ir varžybos tarp susirinkusių dalyvių – veislinių ir neveislinių šunų, kurie skirtingose grupėse varžėsi dėl rėmėjų prizų. Parodos nugalėtoju tapo linksma trumpaplaukė mišrūnė su šeimininku Edvinu Kepežinsku. Šiais metais į parodą susirinko bemaž 100 keturkojų.

Pasak renginio globėjos – žurnalistės renginių vedėjos bei ištikimos šunų mylėtojos Skaivos Jasevičiūtės, kuri be renginio globėjos pareigų su savo taksų veislės Marseliu dalyvavo ir varžybose, svarbiausia – atsakingos gyvūnų auginimo kultūros puoselėjimas.

„Tam, kad beglobių gyvūnų problema mažėtų, reikia ne ieškoti kaltų, o pradėti kiekvienam nuo savęs. Teisingas pavyzdys, socialinės iniciatyvos ir problemos viešinimas skatina visus susimąstyti ir įsigyjant augintinį labai gerai apgalvoti šį žingsnį. „Ar tikrai esu tam pasiruošęs?“ – tai klausimas, kuris neturėtų kelti jokių abejonių,“ – sakė Skaiva Jasevičiūtė.

Tarp parodos dalyvius vertinusios komisijos narių buvo ir Austrijos ambasadoriaus Lietuvoje žmona, gyvūnų mylėtoja ir jų gerovę kurianti dr. Gudrun Koller. Vertinant pagrindinis dėmesys buvo skiriamas gyvūnų išvaizdai, elgesiui bei santykiui su savo šeimininku.

Visos „BIG Match Show“ parodos metu surinktos lėšos skiriamos VšĮ „Lesė“ savanorių globojamų augintinių gyvenimo sąlygų gerinimui ir voljerų įrengimui prieglaudos patalpose. „Labai džiaugiamės, kad „BIG Match Show“ tampa tradicija ir paroda sulaukia vis daugiau susidomėjimo. Dėkoju rėmėjams ir savanoriams, be kurių renginys nebūtų įvykęs,“ – kalbėjo „Lesės“ direktorė Vesta Auškalnienė.

VIDEO: Big Match Show 2011

„BIG Match Show“ – tai didžiausia Baltijos šalyse labdaringa visų veislių šunų paroda, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į beglobių gyvūnų problemas, ieškoti jų sprendimo būdų ir paremti prieglobstį tokiems gyvūnams suteikiančias organizacijas. Parodą rengia bankas „BigBank“ ir viena didžiausių gyvūnų globos organizacijų Lietuvoje VšĮ „Lesė“. Šiais metais renginys tuo pačiu metu vyko Taline, Rygoje bei Vilniuje: septintą kartą Estijoje, trečią kartą Latvijoje ir antrą kartą Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius