-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje numarinta pasaulinės šlovės sulaukusi žvairoji oposumė Heidi

Garsioji žvairaakė oposumė Heidi iškeliavo į oposumų dausas. Leipcigo (Vokietija) zoologijos sodas trečiadienį savo interneto svetainėje pranešė, kad Heidi buvo užmigdyta.
Heidi
Heidi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Zoologijos sodo administracija nusprendė pritaikyti eutanaziją trejų su puse metų amžiaus gyvūnui, nes pastarosiomis dienomis jo sveikatos būklė smarkiai pablogėjo. Administracijos atstovai pabrėžė, kad šį sprendimą priėmė vadovaudamiesi oposumės interesais.

Pasak zoologijos sodo direktoriaus Jörgo Junholdo, Heidi sveikata sutriko prieš kelias savaites – dėl osteoporozės ji pradėjo mažai judėti. Bloga sveikata buvo natūrali senėjimo proceso palydovė, nes Heidi jau buvo pasiekusi gana garbaus amžiaus, lyginant su kitais jos gentainiais. Gamtoje oposumai paprastai gyvena apie trejus metus, tačiau nelaisvėje kartais sulaukia ir penkerių.

Veterinarai skyrė Heidi vitamininių preparatų, tačiau jie nepagerino oposumės būklės. Galiausiai buvo nuspręsta gyvūnėlį neskausmingai numarinti, kad būtų nutrauktos jo kančios.

Heidi pagarsėjo dėl savo žvairumo. Zoologijos sode jai buvo skirta speciali dieta, nes manyta, kad būtent viršsvoris tapo žvairumo priežastimi. Nors Heidi tapo lieknesnė ir judresnė, tačiau žvairumas niekur nedingo.

Per savo gyvenimą Leipcigo zoologijos sode Heidi suspėjo tapti daugybės fotoreportažų ir net kompiuterinių žaidimų heroje. Ji taip pat pasirodė „Oskarų“ įteikimo ceremonijoje, surengus tiesioginį televizijos tiltą tarp Holivudo ir Leipcigo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius