Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos policija išduoda vokiečių aviganius ir keičia juos į belgų aviganius

Šiaurės Reino-Vestfalijos ir kelių kitų Vokietijos žemių policija pamažėle atsisako vokiečių aviganių ir vietoje jų tarnyboje vis dažniau „įdarbina“ belgų aviganius, praneša „Spiegel“.
Vokietijos policija „įdarbina“ vis mažiau vokiečių aviganių.
Vokietijos policija „įdarbina“ vis mažiau vokiečių aviganių. / Fothema/Wikimedia.org nuotr.

Šiaurės Reino-Vestfalijos policijos šunidėse šiuo metu yra 281 malinua (vienas iš belgų aviganių tipų) ir tik 26 vokiečių aviganiai. Federalinė policija taip pat vis dažniau renkasi belgų aviganius, nors pažymi, kad neketina naudoti vien šios veislės šunų.

Daugelis policijos įstaigų neužsiima šunų veisimu, bet perka jauniklius, o belgų aviganiai kainuoja mažiau nei vokiečių. Tuo tarpu Šiaurės Reino-Vestfalijos policijos įstaigos belgų aviganius veisia pačios nuo 1988 metų. Per daugybę tarnybos metų, pareigūnų teigimu, išaiškėjo, kad belgų aviganiai pasižymi stipresne sveikata už savo vokiečių „kolegas“ ir didesniu ryžtingumu.

securityconference.de/Malinua, kinologų teigimu, pasižymi stipresne sveikata.
securityconference.de/Malinua, kinologų teigimu, pasižymi stipresne sveikata.

Be to, pasak kinologų, dėl aukštos motyvacijos žaisti ir gaudyti grobį, belgų aviganiai gali būti naudojami ne tik kaip apsaugos šunys, bet ir kaip pėdsekiai, jie puikiai tinka nusikaltėlių sulaikymo operacijoms.

Belgų aviganiai skirstomi į keturius tipus. Be malinua, šios veislės atstovais taip pat laikomi griunendaliai, lakenua ir terviurenai. Kai kurie kiti kinologai visus šiuos keturis šunų tipus laiko keturiomis skirtingomis veislėmis.

Beje, Vokietijos policija prieš metus pamėgino tarnybinius šunis pakeisti tarnybiniais grifais. Manyta, kad nepaprastai puikia uosle pasižymintys maitėdos paukščiai sklandydami ore sėkmingai ieškos dingusių ar nužudytų žmonių lavonų sunkiai pasiekiamose vietovėse.

Deja, šis eksperimentas baigėsi visišku fiasko – grifai neparodė nė menkiausio susidomėjimo savo naujuoju darbu, pūvančios žmogienos kvapas jų nesudomino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius