-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos zoologijos sode auginama žvaira oposumo patelė Heidi užkariavo žmonių širdis (video)

Oposumo patelė Heidi dėl savo žvairumo tapo didele sensacija Vokietijos žiniasklaidoje, nors dar nebuvo oficialiai pristatyta Leipcigo zoologijos sode.
Heidi
Heidi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Panašu, kad šis komiškos išvaizdos sterblinis taps vienu iš garsiausių Vokietijos zoologijos sodų augintinių: pustrečių metų oposumas jau turi savo svetainę socialiniame tinkle „Facebook“ ir apie 80 tūkst. gerbėjų, kurių nuolat gausėja.

Apie Heidi taip pat sukurta dainelė, kurios vaizdo klipas sulaukė didelio pasisekimo portale „YouTube“, o artimiausiu laiku parduotuvėse pasirodys ją vaizduojantys pliušiniai žaislai.

Tačiau zoologijos sodo lankytojai šį keistą padarą savo akimis galės pamatyti ne anksčiau nei liepą, kai bus atidaryta atogrąžų gyvūnijos ekspozicija.

Šios įstaigos vadovai nenumanė, kokią sensaciją sukels žvaira Heidi, kuri pernai gegužę buvo atvežta į Leipcigą iš vieno zoologijos Danijoje kartu su seserimi Naira ir vienu patinu.

„Heidi sensacija buvo stebinanti ir neplanuota, – sakė Leipcigo zoologijos sodo atstovė Maria Saegebarth. – Džiugu, kad ja labai domimasi, tačiau mes niekaip nesusiję su žiniasklaidos karštine.“

Heidi nuotraukos pirmąsyk pasirodė praeitą mėnesį Vokietijos dienraštyje „Bild“. Tačiau zoologijos sodas neketina keisti atogrąžų gyvūnų parodos kalendoriaus, nors dėl šio oposumo visuomenės susidomėjimas nepaprastai padidėjo.

„Suprantame, kad Heidi tapo itin populiari ir kad žmonės nori ją pamatyti, – sakė M.Saegebarth. – Tačiau mes nekeisime zoologijos sodo strategijos dėl šios ekspozicijos – ji tėra vienas iš daugelio gyvūnų.“

VIDEO: Das schielende Opossum Heidi

Prieš išgarsėjant Heidi, Vokietijoje pastaraisiais metais nepaprastą populiarumą buvo įgijęs Berlyno zoologijos sode pasaulį išvydęs baltosios meškos jauniklis Knutas, taip pat „aiškiaregys“ aštuonkojis Paulis, neseniai nugaišęs Oberhauzeno okeanariume Vakarų Vokietijoje.

Knutas tapo tarptautine garsenybe 2006 metų gruodį, kai vienas Berlyno zoologijos sodo darbuotojas ėmė auginti šį motinos atstumtą lokiuką. Pardavinėdamas su Knutu susijusius daiktus, zoologijos sodas 2007 metais uždirbo apie milijoną eurų (3,45 mln. litų).

Ne mažesnės šlovės praeitą vasarą sulaukė aštuonkojis Paulis, teisingai atspėjęs visų rungtynių, kuriose per pasaulio futbolo čempionatą žaidė Vokietijos rinktinė, nugalėtojus. Be to, jis tiksliai „išpranašavo“ Ispanijos pergalę prieš Olandiją čempionato finale.

Tuo tarpu informacijos apie Heidi poreikis taip išaugo, kad zoologijos sodas savo tinklalapyje įkūrė specialią svetainę, kurioje atsakinėjama į klausimus apie šį oposumą, pavyzdžiui, kodėl patelė yra žvaira.

Zoologijos sodo darbuotojai mano, kad Heidi regos sutrikimą galėjo lemti netinkama mityba ankstyvame amžiuje, dėl kurios už akių obuolių susikaupė riebalų. Šis sutrikimas gyvūnui nekelia nei skausmo, nei pavojaus sveikatai, nurodė specialistai.

Be to, pablogėjusi rega Heidi nekelia per daug rūpesčių: oposumai yra naktiniai gyvūnai, labiau pasikliaujantys uosle, o ne akimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius