-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ar katės spalva atspindi charakterį?

Ar kada nors susimąstėte, kad juoda katė gali reikšti gėrį, o ne blogį? O šviesiai ruda katė, nėra tingi ir perdėtai įnoringa? Ar tikite, kad juodų kačių iš prieglaudų paimama iš tiesų mažiau, nei kitos spalvos murklių?
Katė
Katė / sxc.hu nuotr.

„Augintinių“ grupė „Facebook“ tinkle. Junkis ir tu, spausk LIKE.

Neseniai Kalifornijos universiteto ir Floridos koledžo mokslininkai virtualioje erdvėje apklausė maždaug 200 asmenų, siekdami išsiaiškinti, ką jie galvoja apie skirtingų spalvų kates.

Apklausoje kiekvienas atsakymas galėjo būti vertinamas 7 balais, vertindami kates tiriamieji turėjo pažymėti, ką galvoja apie kiekvienos spalvos keturkojį ir jo charakterį. Jie galėjo rinktis iš 10 skirtingų apibūdinimų. Pavyzdžiui, abejingas, ramus, drąsus, draugiškas, netoleruoja, drovus, užsispyręs ir pan. Reikšmingų skirtumų nebuvo nustatyta, nepastebėta, kad žmonės rudas kates išskirtų kaip draugiškas, o baltas kates laikytų abejingomis. Užsispyrimas iš viso nebuvo priskirtas nė vienos spalvos katėms.

Įvertinus visus apklausos duomenis buvo nustatyta, kad baltos katės, daugelio nuomone, laikomos nedrąsiomis ir droviomis, o kitų spalvų katės atrodo nesančios tokios bailios. Apklaustieji taip pat manė, kad šviesiai rudos katės yra paklusnesnės už baltas.

Tyrimai padėjo prieglaudų atstovams suprasti, kodėl vienas kates žmonės priima į savo namus, o kitų atsisako. Susipažinę su duomenimis jie galės mokyti potencialius augintojus, kaip atsikratyti stereotipų, nes kailio spalva ne visuomet atspindi katės charakterį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius