Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Delfinai bet ko nevalgo

Jau ne kartą buvo kalbėta apie tai, kad delfinai yra vieni iš protingiausių vandens gyvūnų, tačiau dabar paaiškėjo, kad jie dar ir puikūs kulinarai.
Delfinai
Delfinai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bukanosių delfinų patelė, kurią vandenyne stebėjo mokslininkai įrodė, kad delfinai valgo tik puikiai paruoštą maistą, rašo „The Daily Mail“.

Ji itin sudėtingai, tačiau puikiai apskaičiuotai pagavo, sudorojo ir paruošė valgymui sepiją.

Pirmiausia ji ištraukė sepiją iš žolių ir nustūmė ją ant smėlėto jūros dugno. Tuomet pribaigė ją ir ėmėsi sudėtingiausio proceso. Įsikandusi grobį, patelė plaukiojo ratais vandenyje, kol gyvis neteko viso šlykštaus skonio rašalo, buvusio jo organizme.

Tačiau ir tai dar nebuvo pabaiga. Prieš mėgaudamasi grobiu, delfinė ėmėsi paskutiniosios užduoties. Ji „išdarinėjo“ sepiją ant smėlėto dugno, kad atsikratytų pagrindiniu, jos nevalgomu kaulu. Tik tuomet delfinė pasimėgaudama suvalgė tobulai paruoštą „patiekalą“.

Australijos ir britų mokslininkai, tyrinėję jos elgesį, buvo nustebinti ir sužavėti šio tobulai atidirbto metodo. Tai, kad delfinė ne kartą kartojo šį procesą, leidžia mokslininkams teigti, kad čia ne atsitiktinis bandymas, o jos technika. Jie neabejoja, kad panašiai turėtų elgtis ir kiti delfinai.

Dar 2005-aisiais mokslininkai buvo apstulbę, kai pamatė, kaip motinos delfinės moko savo dukteris nulaužti ir ant nosies užsimauti jūros kempines, kad šios apsaugotų jas ieškant maisto jūros dugne. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius