Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvūnų globos organizacija „Lesė“ kviečia tapti kačiukų angelais sargais (video)

Artėja pavasaris – metų laikas, kai į „Lesės“ globą didžioji dauguma katyčių atvyksta su pilvukais... Neretai tie pilvukai būna tokie dideli, kad sterilizacija jau nebėra išeitis.
Katė su kačiuku
Katė su kačiuku / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Galbūt Jūs turite sterilizuotą katę, bet pasvajojate apie mažučius kačiukus, strikinėjančius po namus? Gal neturite galimybės laikyti katės ar kačiuko, tačiau porai mėnesių savo namais galėtumėte pasidalinti su keliais ūsuočiais? O galbūt Jūs savo mišrūnę katę planavote veisti ir vis atidėliojate jos sterilizaciją, nes galvojate „o gal kada nors norėsiu kačiukų?“

Savo katytę tikrai galite sterilizuoti, o mes Jums pasiūlysime galimybę ne tik pasidžiaugti mažyliais, neprisidedant prie beglobių gyvūnų populiacijos didinimo, bet ir padėti mažuliukams išvengti daugelio problemų ir ligų bei surasti puikius šeimininkus. Galime užtikrintai teigti, jog namuose gimę ir augę kačiukai būna daug stipresni ir sveikesni.

Mes stengiamės padėti gyvūnėliams priimdami nėščias katytes, tačiau labai dažnai dėl daugelio ligų, siaučiančių prieglaudoje, ir didelio kačiukų šeimynų kiekio dalis mažylių suserga ir numiršta. Jei atsirastų žmonių, norinčių ir galinčių prisidėti prie šitos programos, visi drauge galėtume padėti gyvūnėliams išvengti tokių kančių.

Ši programa vyktų taip:

  • Jūs paskambinate programos koordinatorei Viktorijai (8 643 42353).
  • Jei tuo metu, kai Jūs paskambinate, „Lesė“ turi kelias nėščias arba kačiukus iki 2 mėnesių maitinančias katytes, Jūs galėsite išsirinkti, kuriai šeimynėlei padėti (žinoma, savanorė Jums patars, kuriems kačiukams labiausiai reikalinga namų šiluma). 
  • Jei tuo metu „Lesėje“ nebus nė vienos nėščios ar maitinančios katytės, savanorė užsirašys Jūsų kontaktus, taip pat pageidavimus bei galimybes laikyti katytę (pvz., kad būtų draugiška kitoms katėms, kad nebūtų baili ar pan.). Neabejojame, jog per maždaug savaitę tikrai sulauksime pagalbos prašymo padėti nėščiai katei ir ji galės keliauti į Jūsų namus.

Jei pageidausite, „Lesė“ Jūsų globojamai katytei ir jos kačiukams tieks maistą, kraiką, duosime ir kraiko dėžutes, maisto indelius, jei mažyliams reiktų veterinarų pagalbos „Lesė“ apmokės ir šias išlaidas. Jums bus papasakota apie gimdymą, katės ir kačiukų ligų požymius, jų priežiūrą. Jeigu iškils kokių nors klausimų, visada galėsite paskambinti ir pasitarti su „Lesės“ savanore.

Kačiukai Jūsų namų sąlygomis augs ir stiprės iki 2 mėnesių, tada prasidės dovanojimas. Savanorės įdės kačiukų skelbimus į www.lese.lt ir www.gyvūnugloba.lt tinklalapius. Jei neturėsite galimybės patys kačiukų nufotografuoti, fotografavimą organizuos „Lesė“. Žmonės, kurie susidomės Jūsų globotiniais, pirmiausia turės paskambinti savanorėms, o tik tada gaus Jūsų telefoną (todėl netikėtų ar nemalonių pašnekovų turėtumėte išvengti).

Maži kačiukai dažniausiai padovanojami per porą savaičių, kai kurie užsibūna ilgiau. Jeigu atsitiktų taip, jog Jūsų globojamas kačiukas/kačiukai ilgai nerastų naujų namų, jie bus paskiepyti ir praėjus porai savaičių po skiepo galės keliauti į „Lesės“ prieglaudą, jeigu nebegalėsite jais ilgiau rūpintis. Tikrai nereikalausime iš Jūsų laikyti šeimynėlės labai ilgai, jeigu neturėsite tam sąlygų. Kai visi mažyliai bus padovanoti, prašysime Jūsų dar kurį laiką pagloboti jų mamą (idealiu atveju – apie 1 mėnesį). Per tą laiką katė „Lesės“ lėšomis būtų paskiepyta, sterilizuota ir galėtų grįžtų į prieglaudą.

Su Jūsų pagalba mes galėtume nuveikti daug daugiau mažiausiųjų mūsų draugų labui. Juk reikia taip nedaug, kad išgelbėtume ne vieną gyvybę. Prašome Jūsų tapti kačiukų angelais sargais.

Daugiau informacijos galite rasti www.lese.lt.

VIDEO: Cuuuute 5-week-old kitten fight

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius