Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 04 /18:00

Į Tarandę atklydęs sužeistas briedis krito nesulaukęs gyvūnų globėjų pagalbos

Vilnietis Edmundas visą savaitgalį praleido bandydamas pasirūpinti į Vilniaus Tarandės rajoną atklydusiu sužeistu briedžiu. Tačiau visą parą gyvūnais rūpintis įsipareigojusi Gyvūnų globėjų asociacija į pagalbą visai neskubėjo. Šeštadienį telefonu pažadėję vilniečiui tuoj pat atvažiuoti, asociacijos atstovai nepasirodė visą parą. Galiausiai atvykę pagalbininkai gyvūną rado nugaišusį.
Sužeistas briedis Tarandėje
Sužeistas briedis Tarandėje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Laukinį gyvūną netoli savo namų Edmundas pamatė šeštadienį. Briedis gulėjo ant žemės, buvo matyti, kad sužeista jo dešinė kanopa. Gyvūnas, pasak rūpestingo vilniečio, akivaizdžiai kankinosi – guli tarp medžių, negalėjo net atsistoti.

„Pamatęs gyvūną paskambinau 112, ten nurodė Gyvūnų globėjų asociacijos kontaktą ir juo pranešiau apie sužeistą briedį, tačiau iki šiol niekas jo gelbėti neatvažiavo“, – pasakojo Edmundas.

Per parą niekas nei skambino, nei atvažiavo. Nulis emocijų, – pyko vilnietis.

Gyvūnų globėjų asociacijos savanoris patarė vilniečiui nueiti iki briedžio, jį apžiūrėti, telefonu teiravosi, kokio jis dydžio, kaip elgiasi. Iš klausimų vilnietis suprato, kad gyvūnų globėjai, ko gero, atvyktų tik tuomet, jei briedis jau būtų negyvas.  

„Man sakė, kad negali važiuoti, jei jis juda, neva, jei jau dvėstų, tada atvyktų. Man atrodo, kad kaip tik reikia gelbėti, kol gyvas. Galiausiai pažadėjo, kad atvažiuos, užsirašė ir mano, ir mamos numerius. Tačiau per parą niekas nei skambino, nei atvažiavo. Nulis emocijų. Vėl pats bandžiau skambinti, tai net nebekėlė ragelio“, – piktinosi Edmundas.

Lankė stirnos

Vilniečiui sužeisto briedžio labai pagailo. Visą savaitgalį vyras praleido stebėdamas, kaip laikosi gyvūnas.

Jis taip kankinasi. Bando keltis ir iškart krinta, bando šliaužti. Net stirnos pas jį atbėga pasižiūrėti, – sakė Edmundas.

„Jis taip kankinasi. Bando keltis ir iškart krinta, bando šliaužti. Net stirnos pas jį atbėga pasižiūrėti. Čia netoli Ukmergės plentas, gal jį pamušė kažkas ar šiaip kur susižeidė. Gaila jo labai“, – kalbėjo vilnietis.

Jis pats arti briedžio bijojo eiti, kad nekeltų baimės ir neskatintų bandyti stotis. Tačiau iš toli vis pasižiūrėdavo, kaip sužeistas briedis laikosi.

Edmundas piktinosi, kad dalinį Aplinkos ministerijos finansavimą už rūpestį laukiniais gyvūnais gaunanti Gyvūnų globėjų asociacija taip aplaidžiai elgiasi.

Prisiskambinti pavyko ne iškart

15min.lt su visą parą skambučius turinčia priimti Gyvūnų globėjų asociacija susisiekė ne iškart. Iš pradžių viešai skelbiamu budinčiu telefonu niekas neatsiliepė. Tik po pusvalandžio pats perskambino savanoris Saulius.

Jis nustebo išgirdęs, kad į Tarandę gelbėti sužeisto briedžio iki šiol niekas taip ir neatvažiavo.

„Perduota viskas vilniečiams. Turėjo jie būti jau vakar, o gal ir šiandien. Tai reiškia, kad jie jau buvo“, – sakė Saulius.

Išgirdęs, kad briedžio apžiūrėti tikrai niekas iš jo kolegų nepasiskubino, savanoris labai nustebo.

Jis pažadėjo pats susisiekti su asociacijos atstovais Vilniuje ir dar kartą paraginti juos atvykti.  Tą patį sekmadienį po 15min.lt skambučio jis netrukus pasakė paskambinęs ir Edmundui. Tai įvyko sekmadienį apie 14 val.

Briedis pagalbos nesulaukė

Gyvūnų globėjų asociacijos atstovai Tarandėje, Edmundo teigimu, pasirodė tik 17.15 val. Jis pats palydėjo atvykėlius iki nelaimėlio.

„Briedį radome jau negyvą. Jis pagalbos taip ir nesulaukė“, – liūdną žinią 15min.lt pranešė Edmundas.

Apžiūrėję jaunutį, nė metų neturintį briedį gyvūnų globėjai nustatė, kad jam buvo išnarinta dešinė koja. Dėl patirtos traumos gyvūnas kentė skausmus, negalėjo paeiti ir krito nesulaukęs pagalbos.

„Manau, kad laiku atvykę galėjo nuskausminti ir atstatyti koją į vietą. Bet tiek laiko jis nebeištvėrė“, – parą bandęs briedžiui prišaukti pagalbą galiausiai turėjo atsidusti Edmundas.

Dėkojame skaitytojui Edmundui už rūpestingumą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius