Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Jūsų vaikas kenčia nuo astmos? Įsigykite augintinį

Jei jūsų vaikas kenčia nuo astmos, pamėginkite įsigyti šunį, siūlo „The Daily Mail“. Mokslininkai konstatavo, kad šiuolaikiniai gyvenamieji būstai yra per švarūs, o dėl to vaikai nuo mažens susiduria su mažesniu dulkių kiekiu.
Mergaitė ir šuo
Mergaitė ir šuo / „Scanpix“ nuotr.

Mokslininkų nuomone, šunys ar katės namuose „sukuria“ ar prineša daugiau dulkių, kurios vaikų organizmams padeda kovoti su priežastimis, išprovokuojančiomis astmą. JAV atlikti tyrimai taip pat parodė, kad kaimo vietovėse gyvenantiems vaikams, kasdien susiduriantiems su augintiniais, daug rečiau išsivysto astma, lyginant su miesto vaikais.

„The Daily Mail“ pažymi, kad per pastaruosius 30 metų kai kuriose Jungtinės Karalystės vietovėse astmos atvejų patrigubėjo.

Profesorė Raina Maier, vadovavusi Amerikos mikrobiologijos draugijos atliktam tyrimui, pareiškė, kad su didesniu dulkių kiekiu susiduriančių vaikų imuninė sistema yra stipresnė, o perdėtas švarinimasis namuose gali paskatinti įvairių alergijų vystymąsi.

„Fermerių ūkiuose ir vaikų priežiūros centruose astma yra retas reiškinys dėl didelio pašalinių mikrobiologinių elementų kiekio. O mėginimai sterilizuoti aplinką namuose didina alergijų išsivystymo tikimybę.

Per tyrimą buvo analizuojami dulkių pavyzdžiai iš namų, kuriuose auginami šunys ar katės, ir namų, kuriuose augintinių nėra. Tyrimas parodė akivaizdžius skirtumus, paremiančius iškeltą teoriją.

„Šie rezultatai yra pirmas įrodymas, kad namų bakteriologinei aplinkai didelę įtaką daro tokie veiksniai kaip gyvūnų laikymas ir vaikų darželių lankymas. Remiantis tuo galima teigti, kad didesnė bakteriologinė įvairovė namuose kūdikiams ir mažiems vaikams gali būti lemiamas faktorius kovojant su astma ir užkertant kelią jai išsivystyti ateityje“, – sakė R.Maier.

Tyrimo rezultatai publikuojami žurnale „Applied and Environmental Microbiology“ (Taikomoji ir aplinkos mikrobiologija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius