Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaimo reikalų komitetas siūlo griežtinti bausmes už žiaurų elgesį su gyvūnais

Kaimo reikalų komitetas, įvertinęs Lietuvos kinologų, Lietuvos gyvūnų globos draugijų, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovų, pavienių asmenų pasiūlymus ir informaciją, konstatavo, kad įstatymuose už žiaurų elgesį su gyvūnais numatyta pernelyg švelni ir neadekvati atsakomybė.
Katė dėžėje
Katė dėžėje / Fotolia nuotr.

Dažnai baudžiamasis nusikaltimas kvalifikuojamas kaip lengvas, todėl nepradedami ikiteisminiai tyrimai, nesivarginama net apklausti liudytojų. Gyvūnus kankinę ar kitaip žiauriai su jais pasielgę asmenys dažnai lieka nenubausti ir netraukiami baudžiamojon atsakomybėn. Žiauraus elgesio su gyvūnais atvejų daugėja, tai iliustruoja ir paskutiniai įvykiai, sukrėtę visuomenę, kuomet vykdant Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartį, iš Miškinių kaimo (Vilniaus raj.) gyventojo atimti mėnesiais badu marinti 108 žemaitukų veislės arkliai.

Komiteto nuomone, teisinę atsakomybę už žiaurų elgesį su gyvūnais reikėtų nagrinėti ir tobulinti platesniame kontekste ir išspręsti šią įstatymų normų konkurenciją diferencijuojant veikas, užtraukiančias administracinę ir baudžiamąją atsakomybę, nuosekliai ir logiškai diferencijuojant administracinę atsakomybę už skirtingo sunkumo administracinius teisės pažeidimus, įvertinant ir jų pakartotinumo tikimybę.

Seimo Kaimo reikalų komitetas nusprendė siūlyti Vyriausybei parengti Gyvūnų gerovės ir apsaugos, Veterinarijos, Baudžiamojo kodekso ir Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimo įstatymų projektus, atitinkančius skirtingų teisinės atsakomybės rūšių tikslus ir paskirtį už žiaurų elgesį su gyvūnais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius