-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip vėlų vakarą išgelbėti kenčiantį beglobį keturkojį?

Net jei savo mieste ar miestelyje vėlų vakarą nerandate nedelsiant galinčio atvykti veterinaro, o prieglaudos – nebedirba, sužeistą beglobį ar apleistą keturkojį vis tiek galima išgelbėti, tereikia žinoti, kur kreiptis.
Beglobis šuo
Beglobis šuo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

LRT Radijo klausytoja iš Pasvalio rajono sunerimusi dėl likimo valiai paliktų kenčiančių keturkojų, ypač – šaltais žiemos vakarais. „Kur kreiptis tokiu atveju, jei vėlų vakarą sužinai, kad kaimynystėje labai kenčia geriausias žmogaus draugas – šuo lūžusiomis kojomis, o šeimininkams tai nerūpi. Veterinarai nevažiuoja, vienas nuo kito „atsimušinėja“, įvairios gyvūnų prieglaudos nebedirba – belieka šuniui kančiose nusibaigti. Va jums ir rūpinimasis gyvūnais!“ – piktinasi moteris.  

Pasvalio Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) viršininkas Vygaudas Bružas sako, kad tokiu atveju yra dvi galimybės. „[Galima] skambinti arčiausiai esančiam VMVT skyriui, o jei jau vėlus metas – VMVT. Taip pat, reikalui esant, galima iškviesti ir policiją“, – dėsto pašnekovas. 

Konkrečiu atveju, pasak jo, moteris turėtų kreiptis į VMVT Pasvalio skyrių. „Tuomet imtumėmės veiksmų, važiuotume į ūkį, pas gyvūno savininką ir žiūrėtume, kas ten netinkama: ar badauja šuo, ar kitas gyvūnėlis. Atliktume tyrimą ir priimtume kažkokius sprendimus. Galų gale, jeigu žmogus kartais ir nebenori laikyti, tai ieškotume globos namų, kur galėtume jį patalpinti“, –  sako V. Bružas. 

Jeigu savininkas gyvūno atiduoti nenori, tačiau juo taip pat nesirūpina, VMVT gali kreiptis į teimą. Pastarasis per tris dienas skubos tvarka turi priimti sprendimą, kaip elgtis toliau. 

„Gali kreiptis darbo laiku tiesiogiai į tarnybą, o po darbo ar savaitgalį centrinė tarnyba turi skundų nuorodą, ten galima parašyti skundą, ir mes jį gauname. Budintis asmuo mus informuoja ir šeštadieniais, ir sekmadieniais – tiesiogiai“, – teigia V. Bružas. 

VMVT Pasvalio skyriaus tel. nr. – 845134349.

VMVT visą parą veikiančios nemokamos linijos tel. nr. –  880040403. 

Jeigu matote, kad prieš gyvūną smurtaujama arba ji kankinamas, galite skambinti policijai numeriu 112. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius