Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kauno rajone aptikta nelegali „Lauros prieglaudėlė“: gyvūnai neturėjo net elementarių sąlygų

Pastaraisiais metais daugėja atvejų, kai, siekiant gauti 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio paramą, imamasi gyvūnų globojimo, neįteisinus tokios veiklos ir net nepasirūpinus užtikrinti bent minimalių gyvūnų gerovės sąlygų. Tokią paramos siekiančią „Lauros prieglaudėlę“ Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai aptiko Seniavos kaime (Garliavos sen., Kauno raj.).
Šunys
Asociatyvinė nuotr. Šunys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Specialistai susidomėjo ir aptiko šį neteisėtos veiklos atvejį tirdami gyventojo pranešimą apie tai, kad, paėmus iš gyvūnų prieglaudos šuniuką, jis netrukus nugaišo. 

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (Kauno VMVT) specialistai kartu su Kauno rajono savivaldybės administracijos atstovais patikrino nurodytą įstaigą, įsikūrusią Seniavos kaime. 

Paaiškėjo, kad šio kaimo gyventoja, neturėdama tam jokių sąlygų, globojo 6 šunis ir katę. Gyvūnai buvo laikomi narvuose, kuriuose plotas vienam augintiniui nesiekė net 1 kv. m.

Savo veiklą moteris buvo užregistravusi kaip viešąją įstaigą „Lauros prieglaudėlė“, tačiau Kauno VMVT išduoto leidimo užsiimti šia veikla, neturėjo. 

Kauno VMVT veterinarijos inspektoriai ir gyvūnus laikiusi moteris pasiekė sutarimą, ji visus laikytus gyvūnus perdavė laikinai globoti Kauno regiono gyvūnų globos namams UAB „Nuaras“. Taip pat, jai uždrausta toliau priiminėti gyvūnus į savo prieglaudą, kol nebus užtikrintos sąlygos juos laikyti pagal nustatytus reikalavimus. Moteris įpareigota dėl globos besikreipiantiems gyventojams nurodyti įstaigas, teisėtai užsiimančias šia veikla.

Kauno VMVT informuoja apie šiuo metu oficialiai veiklą įregistravusius gyvūnų globėjus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius