-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Namelius Vilniaus katėms statys Lukiškių kaliniai

Vilniaus valdžia imasi naujų būdų tinkamai prižiūrėti beglobius gyvūnus ir sumažinti jų skaičių. Sostinės gyventojams bus skolinamos specialios kačių gaudyklės, kuriomis pagauti gyvūnai bus sterilizuojami. Artėjant žiemai, oficialiose šėrimo vietose bus statomi katėms skirti nameliai. Juos gamins Lukiškių kalėjimo tardymo izoliatoriaus kaliniai.
Benamės katės sugaunamos, sterilizuojamos ir paleidžiamos į laisvę.
Benamių kačių gaudyklė / „Lesės“ nuotr.

Tapkite 15min.lt „Augintinių“ bendruomenės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE ir ateityje nepraleisite svarbiausių šios temos naujienų.

Organizacija „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ pradėjo projektą „NeBrisiaus namai“. Lukiškių kalėjimo tardymo izoliatoriaus kaliniai gamins namelius beglobėms katėms. Taip siekiama nuteistuosius įtraukti į visuomeninę veiklą.

Projekto vadovas sako, kad tokie nameliai labai reikalingi artėjant žiemai – benamės katės turės prieglobstį ir kels mažiau nepatogumų miesto gyventojams.

Rūpinantis benamiais gyvūnais, labai svarbu kontroliuoti jų populiaciją, todėl siekiama sterilizuoti kuo daugiau miesto gatvėse gyvenančių kačių.

„Tie nameliai būtų statomi vietose, kurios yra savivaldybės patvirtintos oficialios kačių šėrimo vietos. Namelių paskirtis yra, kad katės, kurios yra benamės, kurios gyvena aplink namus, rūsiuose ir panašiai, turėtų savo vietą ir nesušaltų žiemomis“, – pasakojo Vytautas Jacunskas, projekto „NeBrisiaus namai“ vadovas.

Rūpinantis benamiais gyvūnais, labai svarbu kontroliuoti jų populiaciją, todėl siekiama sterilizuoti kuo daugiau miesto gatvėse gyvenančių kačių. Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė sako, kad  gyventojams padės lengviau sugauti kates, dalindami specialias gaudykles.

„Gyventojai galės pasiskolinti, ir dabar jau gali „Grindoje“, tačiau nupirksime tokių dėžučių daugiau ir bus kiekvienoje seniūnijoje. Tai yra specialios dėžutės, į kurias, be jokio streso, padėjus maisto, patenka gyvūnas ir durelės užsidaro. Gyvūnas nepatiria jokio streso ar skausmo ir jį su tokia dėžute galima lengviau pagauti ir nuvežti pas veterinarą sterilizuoti“, – teigia Alma Vitkunskienė, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė.

Katės, pasak direktorės, sparčiai dauginasi, dalis beglobių – sulaukėjusios, todėl jas pagauti sunku. O benamių skaičius vis auga, nes atsiranda šeimininkų, kurie jas tiesiog išmeta į gatvę.

Benamių kačių skaičius vis auga, nes atsiranda šeimininkų, kurie jas tiesiog išmeta į gatvę.

Organizacija „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ ketina rengti švietimo akcijas, kad visuomenė žinotų apie augintinių sterilizacijos bei kastracijos, ženklinimo ir registravimo naudą – esą svarbu ugdyti ir atsakomybę už kiekvieną augintinį.

„Tai yra mūsų visų problema – ir tų žmonių, kurie nemėgsta ten kniaukiančių kačių po langais ir tų, kuriems gaila jų. Tai ne aš, ne jūs paleidot tų gyvūnų, tikriausiai, į gatvę, bet tai tapo visų mūsų problema ir mes kartu ją turime spręsti“, – aiškina Beatričė Vaitiekūnaitė, „Gyvūnų gerovės iniciatyvų“ vadovė.

Spalį bus tęsiama nemokamos sterilizacijos akcija, kurią inicijuoja savivaldybė ir gyvūnus globojančios organizacijos. Rugsėjį Vilniuje sterilizuoti beveik du šimtai beglobių gyvūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius