Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo gruodžio pabrangs augintinių pasai – kaina sieks 4,30 euro

Nuo gruodžio 1 dienos gyvūnų savininkams gyvūnų augintinių pasai bus išduodami tik sumokėjus 4,30 euro valstybės rinkliavą ir pateikus teritoriniam VMVT padaliniui tai patvirtinantį dokumentą (ar jo kopiją), praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Šuniukas
Šuniukas / „Fotolia“ nuotr.

Vyriausybės 2016 m. lapkričio 2 dienos nutarimu nustatytas valstybės rinkliavos už gyvūno augintinio paso išdavimą dydis – 4,30 euro.

Ankstesnė augintinio paso kaina – 1 eurą 26 centus ar 1 eurą už paso blanko vienetą.

Nespėjus gauti gyvūno paso iki gruodžio 1 dienos, savininkai turės sumokėti nustatytą 4,30 Eur valstybės rinkliavą į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą, o dėl anksčiau į VMVT sąskaitą sumokėtų pinigų grąžinimo – raštu per 3 mėn. kreiptis į VMVT, pateikiant laisvos formos prašymus dėl pinigų grąžinimo bei dokumentus (ar jų kopijas), kuriais patvirtinamas valstybinės rinkliavos apmokėjimas už gyvūnų augintinių pasų blankus.

Informaciją kaip mokėti įmokas į VMI sąskaitą galite rasti ČIA.

VMVT primena, kad gyvūno pasas būtinas, jei planuojama su augintiniu važiuoti į užsienį, į ES valstybes ar trečiąsias šalis.

Kitais atvejais visiems šunų, kačių ir šeškų savininkams pakanka turėti veterinarijos gydytojo išduotą dokumentą, patvirtinantį, kad gyvūnui reguliariai (pagal vakcinos gamintojo informaciniame lapelyje pateikiamus nurodymus) atliekama vakcinacija nuo pasiutligės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius