Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuotraukų serijoje užfiksuotos nykstančios gyvūnų rūšys

Europinis bizonas, ernis, atlantinis mormonas, mažasis ernis – tai kelios iš retų ar nykstančių gyvūnų rūšių, kurias specialaus Europos gamtos išsaugojimo asociacijos ir „Sony“ projekto metu užfiksavo gamtos fotografai.
Atlantinis mormonas
Atlantinis mormonas / „Sony“ nuotr.

Retų gyvūnų ir paukščių nuotraukų serija padaryta naudojant tą patį „Sony“ fotoaparato modelį „RX10 III“.

Į šią retų gyvūnų nuotraukų seriją pateko europinis bizonas, kuriam prieš kelis dešimtmečius grėsė išnykimas. Skaičiuojama, kad šiuo metu yra apie 3 tūkst. europinių bizonų, o jų dalis gyvenanti laukinėje gamtoje yra dar mažesnė, jie įrašyti į Raudonąją knygą.

Nuotraukose taip pat užfiksuotas ernis, kuris miškuose sutinkamas taip pat retai kaip ir europinis bizonas. Šių gyvūnų skaičius siekia apie 2,2 tūkst., euraziniai erniai aptinkami Skandinavijos šalyse ir šiaurinėje Rusijos teritorijoje.

Kadruose pozuojantys simpatiškieji atlantiniai mormonai yra paplitę šiaurinėje Atlanto vandenyno dalyje ir Arkties salose. Nors priskaičiuojama daugiau kaip 5 mln. šių paukščių porų, jie taip pat laikomi rūšimi, kuriai gresia pavojus išnykti.

Gamtos fotografams pavyko užfiksuoti ir kitų retesnių paukščių, tarp kurių – paprastoji gaga, rudagalvė antis, tulžys ir mažasis einis.

Bendradarbiaudama su Europos gamtos išsaugojimo asociacija, „Sony“ siekia atkreipti dėmesį į su išnykimo grėsme susiduriančias retų gyvūnų ir paukščių rūšis. Todėl prie šio projekto bendrovė pakvietė prisijungti žinomus europiečius gamtos fotografus, tarp kurių – ir „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimų Metų laukinės gamtos fotografas britas Samas Hobsonas.

Fotografuodami retus gyvūnus visi fotografai naudojo „Sony“ fotoaparatą „RX10 III“, kuris išsiskiria 25 kartų optinio priartinimo galimybėmis ir 24-600 mm objektyvo židinio nuotoliu, 1 colio dydžio vaizdo jutikliu, sparčia ir tylia užrakto veiksena, optine vaizdo stabilizavimo sistema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius